Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apps >>> biteSMS – Instalacija i razlicite opcije
biteSMS

biteSMS – Instalacija i razlicite opcije

Na zahtjev naših vjernih čitatelja, a također i sam djelim njihovo mišljenje da je biteSMS aplikacija koja zaslužuje svoj review, ako ništa onda zbog činjenice da 90% korisnika koji jednom probaju ovu aplikaciju ostavljaju je kao svoju default SMS aplikaciju. Na zamolbu nekih naših čitatelja, koji još nisu otkrili pune mogućnosti ove app, ja ću se potruditi u kratkim crtama vas provesti kroz biteSMS i prikazati vam sve mogućnosti ovog korisnog app-a. Ovaj tutorija je za korisnike koji su vec prilicno upoznati sa biteSMS-om. Ako zelite da saznate vise o glavnim opcijama biteSMS-a pogledaj te ovu biteSMS recenziju.

Naravno moram vam napomenuti kao i uvjek da za biteSMS aplikaciju morate imati jailbreak-an iPhone. Također radi potpune funkcionalnosti ove aplikacije morate dodati novi repo u svoju Cydia-u, ali o tome će biti riječi malo kasnije u postu.

Otvorite Cydia na vašem iPhone-u te odite u Search opciju i utipkajte biteSMS. Kada ste to uradili ponudiće vam se biteSMS aplikacija sa BigBoss repo-a:

biteSMS

Izaberite tu aplikaciju, a zatim odite na Install, te instalirajte biteSMS aplikaciju. Ako je sve prošlo kako treba nakon restarta springboard-a na vašem zaslonu će se pojaviti nova ikonica roza boje biteSMS. Tapnite na tu ikonu te će vam se otvoriti korisnički grafički interfejs koji dosta podsjeća na default SMS aplikaciju koja dolazi sa samim iOS-om.

U gornjem desnom kutu nalazi se dobro poznata ikonica za settings, tapnite na nju i otvoriće vam se meni sa sljedećim opcijama:

biteSMSbiteSMSbiteSMS

Da bih vam olakšao snalaženje u postavkama ićićemo opciju po opciju zasebno. Naravno vi ne morate prihvatiti moje sugestije te svoje postavke možete prilagoditi svojim potrebama.

 1. Glavna SMS aplikacija. Ovdje možete potvrditi da li želite da vam biteSMS bude primarna SMS aplikacija ili ne. Za početak moja preporuka je da stavite da vam bude glavna aplikacija, jer ako vam se ne svidi lako ćete je maknuti.
 2. Postavke kpd zaključano. Ovdje možete podesiti opcije kakvo da vam bude grafičko sučelje, tj. obavjesti o pristigloj poruci i slično kada je iPhone zaključan.
 3. Postavke kod otključano. Ovdje možete podesiti opcije kakvo da vam bude grafičko sučelje, kada vam je iPhone otključan.
 4. Brzo sastavljanje i Brzi odgovor. Također podešavate opcije grafičkog sučelja kod brzog odgovora i brzog sastavljanja nove poruke.
 5. Ringtones. Ovdje možete izabrati svoj omiljeni ton za ton dolazne poruke. Jako bitno je napomenuti da niste ograničeni samo na tvorničke zvukove, nego možete izabrati i bilo koju pjesmu iz iPod-a.
 6. Retry on failed. Ovdje birate da li će biteSMS sam ponovno pokušati poslati poruku ako je prvi put ne pošalje iz nekoga razloga.
 7. Predlošci. Ovdje možete spremiti svoje najčešće korištene tekstove koje ćete kasnije moći iskoristiti jednim klikom.
 8. Vremensko programiranje. Opcija za malo veće freak-ove, pa kome treba znat će se snaći i bez mojih uputa.
 9. Izvještaj o primitku. Vrlo bitan detalj obzirom da naši operateri ne podržavaju biteSMS i nemaju svoj izvještaj o primitku. Morate otvoriti Cydia i dodati u nju repo: http://iphonedelivery.advinux.com i onda kad dodate taj sourse, instalirajte si iPhone delivery: biteSMS
 10. Orijentacija. Ovdje će te odabrati da li dozvoljavate landscape mod kad postavite vaš iPhone u horizontalni položaj. Ova postavka ovisi isklučivo o vašoj navici u korištenju tipkovnice.
 11. Potpis. Ovdje možete postaviti svoj default potpis koji će se pridodati svakom napisanom SMS-u.
 12. Automatski ispravak. Jako bitno za one kojima smeta iPhone tekst ispravak. Možete ga isključiti pa dok tipkate poruku vaš telefon vam neće pisati riječi koje misli da bi vi htjeli, nego će u poruci biti napisano točno ono što vi želite.
 13. Smajlići. Jasno i bez objašnjenja.
 14. Pristup zaporkom. Ovdje možete podesiti da nitko osim vas ne može ući u aplikaciju poruka, znači ne može niti napisati niti pročitati poruke. Dosta korisna postavka naročito za dečke…hahahahahaha.
 15. Akcenti/Dijakritički znakovi. Sigurno ste primjetili da vam se kod korištenja slova š,č,ć,ž,đ i ostalih smajlija bitno smanjuje prostor poruke, odnosno jedan ovaj znak zauzima prostor od 20-ak znakova, tako da jedna kratka poruka može se razvući na 2 ili više poruka. Ovdje možete uključiti opciju da vam sam biteSMS prepozna te znakove te ih tjekom slanja pretvori u srodne znakove koji zauzimaju samo jedno mjesto. Naravno pri tome poruka ne gubi smisao i znakovi ostaju i dalje razumljivi primatelju poruke. Po meni možda i najkorisnija opcija biteSMS-a.
 16. Odgođeno slanje. Također jako, jako korisna opcija. Ovdje možete odgoditi slanje poruke od 1 do 5 sekundi. Naime kada kliknete na send ili šalji, prvo će za vremenski period koji ste vi odredili slanje biti odgođeno, te ga možete prekinuti bez da je poruka poslana. To je zamjena za aplikaciju ask to send i slične. Znači sprečava slučajno slanje poruka, a time vas štiti od neugodnosti i štedi vaš novac.
 17. Koristi Libactivator. Opcija u kojoj ćete potvrditi da želite u Activatoru podesiti kratice (prečice) kako za brzo slanje i brzi pregled, tako i za sam start aplikacije biteSMS. Naravno da bi ovo bilo funkcionalno morate imati instaliran Activator sa Cydia.
 18. Brojač znakova. Ovdje možete podesiti da li želite dok pišete poruku da sa strane imate brojač znakova, da bi znali koliko ste poruka napisali u novoj poruci.
 19. Slika kontakta. Ovdje će te podesiti da li želite da vam pokraj SMS-a stoji i slika kontakta koja mu je dodjeljenja u imeniku. Mislim da i ne postoji nitko od vas tko će ovu opciju staviti na OFF, jer to je jedan u nizu razloga zašto biteSMS izdiže iznad default SMS aplikacije.

Nadam se da ste nakon ovoga naučili i vidjeli nešto novo te da ćete to primjeniti u praksi. Bilo kako bilo nekome je ovaj tutorijal sigurno pomogao i otkrio mu nove mogućnosti biteSMS aplikacije. Ako spadate u grupu onih kojima je ovo pomoglo možete nas like-ti na Facebook-u ili Twitter-u, te time otvoriti vrata i drugima kojima je naša pomoć i sugestija neophodna.

Važna napomena za one koji su duže u svjetu Cydia. Aplikacija buteSMS se prije plaćala, ali sada više ne, ali vam zato tjekom korištenja iste u donjem kutu izlaze razne internet i reklame i google oglasi. Nadam se da vam to neće predstavljati veliki problem obzirom na mogućnosti koje nudi biteSMS aplikacija.

 • Anonymous

  Hvala gospodinu na trudu i lijepom reviewu…LIMUN :)

  • coakley

   Za video formate koristim
   * CineXPlayer
   * OPLayer
   * yxplayer2
   za sad se OPLayer pokazao kao najbolji za video i yxplaver2 za stream sa interneta.
   Sve možeš dobiti preko Installous (skinuti preko Cydie).

   • Anonymous

    Imaš mail…

 • Rtvpal

  instalirao sam bitesms na iphone4,iako naravno ne mogu jos da ga koristim kao fon!!kliknem yes za smajlije,ali mi se nigde ne pojavljuje opcija da mogu da kliknem i da se smajlici pojave?!i jos jedno pitanje,kada skinem sa cydie neku tastaru,recimo red black,imam je sacuvanu u winterboardu,kliknem na nju ali tastatura je i dalje ista,zasto?!hvala….

 • Stolester

  na 3 g nemam opciju da mi bude glavna sms aplikacija, pomoc tnx.

  • To bi trebalo biti automatski sa bitesms-om. Medjutim BiteSMS nece zamjenuti obicnu sms aplikaciju. Sto se desi kada ti neko posalje sms? Trebao bi ti se otvoriti bitesms a ne obicna aplikacija.

 • gg

  bravo instalirajuci bite sjebo sam sve, svima kojima saljem por ne pise im od koga je ni broj ni ime -.-” i na imessage pise email adresa ne pise broj -.-“