Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> Brisanje Cydia App direktno sa Springboard-a uz pomoć Cydia Tweak-a “CyDelete”
CyDelete_brisanje Cydia App

Brisanje Cydia App direktno sa Springboard-a uz pomoć Cydia Tweak-a “CyDelete”

Poduže se povlači pitanje mnogih korisnika jailbreak-anih iPhone-a dali je moguće i kako izbrisati Cydia aplikacije direktno sa Springboard-a baš onako kako se to može učiniti s instaliranim aplikacijama iz App Store-a tako da dugim pritiskom na ikonu aplikacije dobijete mogućnost odabira “X” za brisanje željene aplikacije. Nekima je stran pojam i suviše kompliciran Cydia aplikacije brisati u istoimenoj aplikaciji. Za one koji nemaju previše vremena “prčkati” po Cydia-i i tražiti aplikaciju kako bi je obrisali postoji Cydia tweak “CyDelete” pomoću kojeg možete na upravo gore prvotno opisani način izbrisati instalirane Cydia aplikacije koje sa nalaze na Springboard-u. Za početak odimo u Cydiu i pronađimo ovaj dobrodošao tweak tako da možemo odmah kao dolje na slici otići pod tab “Search” i upisati “CyDelete” (dakako bez navodnih znakova).

“CyDelete v. 2.0.4-2″ se nalazi na BigBoss repo source-u i potpuno je besplatan. Podržani uređaji su iPhone, iPod Touch i iPad kojeg pokreće iOS 4.x.

Nakon što je tweak uspješno instaliran i Springboard restartan, dugim pritiskom odaberite Cydia aplikaciju koju želite obrisati i standardnom procedurom brisanja odaberite “X” iznad ikonice zatim potvrdite. Na slici dolje je prikazana otvorena mogućnost deinstalacije Cydia App “iBlacklist” koju ću ovim povodom izbrisati pomoću “CyDelete” tweak-a.

Nakon brisanja ista više nije vidljiva u Cydia-i niti na Springboard-u pod instaliranim aplikacijama te je ukoliko želite možete reinstalirati ponovnom instalacijom.

Uživajte u navom načinu brisanja Cydia App a Omizio.com pratite svaki dan putem Facebook-a ili Twitter-a kako bi saznali zanimljive informacije za vašeg iLjubimca :)

 • cool, tnx

 • Barcode0000

  Bravo!Hvala

 • Touro Ri

  Kad smo vec kod cyidia-e… Imam problem, naime iz neznam kojeg razloga u izgubio sam sve repositorije i sve kategorije u cydia-i… Kada pokusam ručno dodati repositorij nista se ne dogodi i cydia crash-a?!? Šta mi je činiti? Dali je moguće reinstalirati cydia-u? I kako?

  Riječ je o iPhone 4 sa iOS 4.2

  Hvala puno

  • Touro Ri

   5 dana bez odgovora… Not good :-(

   • Anonymous

    Redsnow 0.9.6 i čekiraj samo opciju “install cydia,” tako ćeš reinstalirati cydia-u. Sorry na sporom odgovoru ali nam je apsolutno nemoguće da pratimo sve komentare u realnom vremenu :-(
    Zbog toga se nadamo da će se u ovakve diskusije, ubuduće, uključiti i naši drugi čitaoci koji bi mogli pomoći.

 • Mblesc

  ja kad pokušam instalirati dobijem ovaj error: “I wasnt able to locate file for the curl pacage. This might mean you need to manually fix this package”

  • Anonymous

   Moguće da je problem sa repo sourcem. Ako već nisi pokušaj ponovno u roku dan,dva!

   • Ja sam imao isti problem. Sada sve radi. probaj ponovo….