Monday, 29 November, 2021
Home >>> Apps >>> Camera Buttons vam omogucuje slikanje sa iPhone aparatom koristeci dugme za zvono.
camera-buttons-3

Camera Buttons vam omogucuje slikanje sa iPhone aparatom koristeci dugme za zvono.

Ako ste ikada pozeljeli da uslikate nesto sa iPhone-om na nacin na koji ste navikli sa foto aparatom (odnosno sa dugmetom u gornje desnom kutu) onda znate da bi bilo odlicno ako bi mogli koristiti dugmadi za pojacavanje i smanjivanje zvuka kao dugme za slikanje.

CameraButtons Cydia tweek vam omogucava upravo to.

Kao sto svi vec znate da bi uslikali nesto na iPhone-u morate dotaci zaslon. Problem sa ovim je to sto kada dotaknete zaslon u isto vrijme u vecini slucajeva zadrmate telefon dovoljno da vam pola slika ispadne zamagljeno tako da morate sliku ponovo uslikati.

Naravno na App Store-u vec postoji miliun aplikacija za slikanje koje imaju funkcije protiv zamagljenja i koje vam ne dozovljvaju da uslikate sliku dok iPhone nije miran, medjutim sve su dosta spore i nisu dobre ako morate nesto uslikati na brzinu.

Takodjer ni jedna od njih vam ne dozvoljava da koristite volume up i down dugmadi kao okidac, zato sto je to protiv Appleovih pravila.

CameraButtons radi upravo to i to jako dobro. Ova aplikacija vam dozvoljava da odredite za sta zelite da koristite i jedno i drugo dugme.

Na primjer mozete odredit da vam gornje dugme bude za okidanje slika, a da vam donje bude za snimanje videa.

Na iPhone kameri, kada ukljucite kameru a zelite da snimite video morate prebaciti setting sa kamere na video kameru. U slucaju Camera Buttons app-a samo morate pritisnuti donje dugme. Iphone ce se automatski prebaciti na video kameru i poceti snimati. Ako dotaknete donje dugme jos jednom, snimanje ce se zaustaviti.

Ako pritisnete gornje dugme, iphone ce automatki uslikati sliku.

Dobra stvar. Preko ove aplikacije mozete odrediti jos vise razlicith opcija za gornje ili donje dugme.

Camera Buttons App se moze naci u Cydia-i pod BigBoss repo-om i kosta samo 0.99$. Mala cjena ako dosta koristite kameru.

Ko je za ovu funkciju, a ko misli da je glupa?

Ako nas niste poceli pratiti na Twitter-u ili Facebook-u sada je vrijeme da to uradite. Kliknite na Like dugme ili na jedno od dugmadi na vrhu stranice. Ako nemate vremena da surfate za apple novosti pretplatite se na nas RSS feed ili dnevu postu. Mi vam posaljemo email svako jutro prije kave tako da znate sta se dogadja. Naravno ne zaboravite novo otvoreni Forum.

  • Dj

    ta Cydia je skuplja od AppStore :(:(