Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> Celeste Bluetooth App- Napokon BlueTooth file transfer za iPhone iOS 4.x.x
celeste_bluetooth

Celeste Bluetooth App- Napokon BlueTooth file transfer za iPhone iOS 4.x.x

Jedno od najvise postavljenih pitanja na Omizio.com je kako prebaciti fotografije ili muziku sa iPhone na drugi mobilni uredjaj preko bluetooth-a. Odgovor je do sada bio ” nikako”. Na zalost iOS verizja 4.x.x i gore nema nikakvu opciju za koristenje bluetooth-a na ovaj nacin. Sve do sada.

CocoanutApps developer koji je napravio YouTube/YouTube HD i Gremlin jailbreak framework je odlucio dam donese Celesete Bluetooth Transfer Cydia App.

Celeste je Cydia aplikacija za jaijlbreak-ane iPhone-e koja ce vam dozvoliti da prebacite fileove sa jednog uredjaja na drugi koristeci bluetooth i koja ce potpuno zamjeniti iBluenova app koji se koristio sa iOS firmware-om 3.x

Celese ce raditi sa iPhone-om 4, 3GS, 3G te sa iPod Touch modelima na iOS 4.x.x i vise.

Na zalost app jos uvjek nije na Cydia-i. Cocoanuts je najavio da ce se Celeste app pojaviti  sljedece sedmice.

Nisam siguran zasto ova opcija nije ukljucena sa iOS-om? Zar niko nije javio Apple-u da su telefoni sa pocetka ovog mileniuma imali ovu opciju? Srecom to je Jailbreak community da pomogne sa ovakvim nedostatcima.

Koliko li ce kostati?

 • Srdja Jovic

  Apple možda i ne zna da postoji Bluetooth prenos podataka.Cccc. Samo da ova aplikacija ne bude 100$. A bilo je i vrijeme da sa i uređaja može se slati na ostale mobilne aparate

  • Zeljko Sibalic

   Banda prvo te napale kako iphone ima sveg i svast samo kupi a onda pola toga moras kupit.BT nije lose ali do sad sam bez njega i ako bude da se mora kupit nisam poludio.

 • Dejan Gsm

  Ja ću mu dati 10$ makar je neću baš koristiti…al bar čovjeku za trud:)

 • Dugixy1

  nepojmljivo mi je da u današnje vrijeme jedna najača svijetska firma brani na svojim
  uređajima korištenje bluetooh aplikacije prema drugim uređajima.
  to nemogu nikako shvatiti!!! žalosno

  • Apple nista ne ugradjuje u svoje uredjaje od cega nemoze napraviti novac. Ako im je birati izmedju iTunesa i App store-a i bluetootha za korisnike izabrace $$$. Srecom iPhone ima odlican jailbreak community….

 • trU3

  Hm, niste bas informirani!
  BT na iPhone je onemogucen zbog glazbeno/filmske industrije i samih iTunesa.
  Jedan od uvjeta za prodaju glazbe preko iTunesa i sinhronizaciju iste s iUredjajima je da se ista ne moze transferirati preko bluetootha. O tome se naveliko pisalo jos prije 3-4 godine.
  Apple se izborio i za skidanje DRM zastite sa audio zapisa koji se kupe preko iTunesa, ali transfer preko BT im jos uvijek ne dozvoljavaju, odnosno slobodno ga mogu koristiti, ali onda byebye glazbi/multimediji preko iTunesa.
  Glazbena industrija nikako da shvati neke stvari, ali sto je tu je.

  To je sto se multimedije tice.

  Sto se prebacivanja ostalih datoteka tice (foto, pdf, doc, itd) Apple filozofija je sinhronizacija preko iTunesa i ostalih Apple aplikacija i ne vjerujem da ce ikada dopustiti da samo tako bacas fileove po file sistemu. Makar bilo bi dobro da naprave neki ograniceni prostor bas za takve stvari na iOS uredjajima, ali prije ce se sve preseliti u cloud preko mobile me usluge (koja ce uskoro biti besplatna) nego sto ce Apple omoguciti transfer datoteka preko BT-a.

  • Dugixy1

   ovo prvo mi je jasno,tu ih mogu shvatiti ali ovo drugo mi i dalje nije jasno da ja nemogu prebaciti nekome tko nema iphone i sl običnu sliku,ringthones i sl mi je i dalje nelogično.
   kako drugi pametni uređaji to mogu,npr frend mi ima nokia mislim c7 i čudi se kad mu nemogu ništa prebaciti.

 • Srdjanm

  nadam se besplatno!!!:D

 • Srdja Jovic

  Ljudi, 22. je. Hocemo Celestu….

 • Anonymous

  Pozdrav svima !!!!!
  Želim svima sve naj bolje u Novoj 2012 godini !!
  Imam jedno pitanje zašto BT ne može naći ni drugi iphone , imam iphone 4  iso 5.0.1 u čemu je problem ? Hvala na svakom savjetu