Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> Copy and paste na iPhone bez iTunesa – (koristiti iPhone kao USB storage)
iphone_usb

Copy and paste na iPhone bez iTunesa – (koristiti iPhone kao USB storage)

Dosta vas nam se obratilo sa pitanjem kako da na iPhone-a ubace željenu glazbu, slike, videa i ostale datoteke, a da pri tome zaobiđu iTunes i neovisno o njemu raspolažu sa svojim medijima i datotekama. Evo sada ću vam pokušati u ovom tutorijalu korak po korak objasniti na koji način ćete moći svog iPhonea koristiti kao najobičniji USB stick te samim tim moći copy i paste na svoj iPhone bez obzira na vrstu medija kojom raspolažete i kopirate. Naravno kao što smo vas na to i navikli cjelokupni tutorijal ćemo propratiti i screenshotovima da bi vam u potpunosti olakšali cijeli proces.

Želim vam napomenuti da sve što radite i modifikujete na svome iPhoneu radite na sopstveni rizik i odgovornost, te isto tako da bi propratili ovaj tutorijal morate imati Jailbreak-an iPhone.

KORAK 1: Prvo otvorite Cydia na vašem iPhoneu te odite na search i pronađite aplikaciju iFile, koju morate instalirati na vaš iPhone da bi kasnije mogli manipulirati kopiranim fajlovima na telefonu. Znači ova aplikacija vam je potrebna ne za sam proces kopiranja fajlova na iPhone nego da kasnije možete raspolagati tim istim fajlovima bez da vam je potrebno osobno računalo.

iFile app

Kao što vidite full aplikacija košta 4.00 $, ali ako vam ovaj program bude koristio samo za copy/paste opciju onda će vam biti sasvim dovoljna i free verzija koja je ograničena na određene mogućnosti. Kliknite na install i instalirajte iFile.

KORAK 2: Na vašem računalu kliknite  na ovaj link i download-ujte te potom instalirajte iPhone Browser na osobno računalo

KORAK 3: Konektirajte svoj iPhone na računalo uz pomoć USB kabla. Kao i uvijek otvorit će vam se Autorun za folder kamere i startat će vam iTunes(ako je tako podešen). Možete ugasiti i jedan i drugi prozor. Zatim kliknite na My computer ikonu na svome računalu. Primetit ćete da se u tom prozoru pojavila  ikona kao harddisk i koja nosi naziv iPhone(D:). Znači kao nova particija HDD-a ili kao USB stick. Ispod toga će se i dalje nalaziti ona ikonica iPhone digital camera kao i do sada.

Kliknite na tu ikonicu iPhone(D:),( naravno ovo D: ne mora biti to slovo u ovisnosti koliko particija ima vaše računalo) i otvorit će vam se u novom prozoru kompletan iPhone sadržaj u folderima u klasičnom exploreru.

I to je cijela mudrolija. Dalje ćete naravno znati sami copy/paste fajlove kako u iPhone tako i iz njega.

 • Ovako izgleda aplikacija iFile kad je instalirana na vašem iPhone-u. Kao što možete vidjeti da je kompletan iOS spakiran u foldere kao što ste navikli na windows-ima tako da bez većih problema,  čak i ako ste prosječni korisnik računala, možete se snaći u ovoj aplikaciji, te možete upravljati svojim fajlovima.
 • VAŽNO UPOZORENJE: Ako ste prosječni korisnik svog iPhone uređaja, te niste sigurni što radite ili čemu služi ovaj iFile program, zamolio bih vas da ga rađe i ne upotrebljavate jer možete nanjeti dosta štete svom iPhone-u. Naime pored medijskih fajlova, kojima većina vas želi raspolagati i korirati sa iPhone-a i na njega bez iTunesa, u ovoj aplikaciji su dostupne i sve sistemske datoteke vezane uz vaš iOS. Tako da brisanjem samo jednoga fajla od par bajtova možete srušiti cijeli iOS, a samim tim napraviti sebi sate i sate dodatnog posla ponovne instalacije iOS-a, te jailbreak-a i unlock-a. Također bih želio napomenuti da istu štetu svom iPhone-u možete napraviti i u programu iPhone browser ukoliko obrišete neki od bitnih sistemskih fajlova. Ovo upozorenje shvatite kao jako bitni i ozbiljno, jer za štetu koju napravite svom iPhoneu bit ćete odgovorni isključivo vi.

iFile app

iFile app

iFile app

Nadam se da će vam ovo umnogome pomoći i olakšati korištenje vašeg iPhone-a i da ćete sada svoju omiljenu glazbu, filmove i ostalo moći slušati i gledati na svom mobitelu bez mukotrpnog procesa i sinkronizacije preko iTunes-a koja zna trajati čitavu vječnost.


Za sva dodatna pitanja i nejasnoće molim vas da nam se obratite u komentarima, a mi ćemo vam rado izići u susret i pomoći.

Također nas možete  pratiti na twitteru @omizio ili na facebook-u Omizio.com

 • omakad

  U koji se folder na iPhone-u moze staviti muzika? Treba napraviti novi ili se mora staviti u neki koji vec postoji?

  • Anonymous

   Može se staviti u iPod-ov folder i to je najbolja varijanta jer se odmah može i reproducirati u njemu. Odmah će biti u playlist-i, ili se glazba može pospremiti u bilo koji drugi željeni folder, ili kao što i ti reče može se napraviti i novi folder, ali uvjek se mora prebaciti u iPod-ov da bi se poslušala glazba.
   Ako nekome bude trebao screenshot tog foldera neka javi, pa budem ga postavio…
   Pozzz

 • Srdjan Jovic

  Instalirao sam iphoneBrowser na računar,preko Cydije skinuo iFile i kad spojim tel. i računar samo mi se pojavi kamera i iTunes.Uopšte u MyComputeru nema nove partijice, samo ikonica kamere sa mojim slikama.I kada na određenu pjesmu kliknem pa da je pošaljem, u ponudjenim mjestima nema nikakve nove partije.Kao da ga nije prepoznao???!!!

  • Prvi put moraš otvoriti ikonicu iBrowser i ona će ti otvoriti prozorcic kao Windows explorer te ćeš u njoj moći copy i paste. A svaki idući put će ti otvarati sam kao particiju u My computer.
   Pozzz

   • Srdjan Jovic

    slike sam prebacio u album,ali ne mogu pjesme nikako da prebacim u iPod

    • bionda_015

     Nađi u iFile-u folder u kome ti se nalaze sve ostale pjesme koje su ti snimljene u iPod-u te u taj folder kopiraj pjesme koje želiš imati na play listi…
     ne mogu sad raditi screenshot tog foldera, daj si truda pa ga nađi….vidiš da iz dana u dan napreduješ i lakše se snalaziš…moraš se za neke stvari pomučiti i sam ne bi li ih skužio i riješio…
     Pozzz
     ;-)))

     • Srdjan Jovic

      sinoć sam tražio i tražio, i našao file u kome je bila jedna jedina pjesma na iphonu (F24-u tom folderu), i nije nikakav problem,prebacim ja pjesme u njega…., ali da to sve add-ujem u iTunes, nema šanse.???!!!!!Ali, ok. Recimi vezano za bluetooth. U Cydiji nema ibluetooth intalacije. Postoji li možda nekakva adekvatna zamjena,jer mi stvarno bluetooth treba i dosta ga koristim-sad…pauza:) Izvini što smaram malo više, ali stvarno sam početnik i mislio sam da je ovo mnogo lakše,ali…za..bo sam se.Pozzzz

     • bionda_015

      Za Bluetooth javi mi se na
      Privatni mail da ti objasnim gdje ćeš naći korisnu aplikaciju za tvoje potrebe.
      Pozzz…
      ;-)))

 • john doe

  imam slicnih problema kao i srdjan. skinuo sam ifile free verziju i iphone browser, i kad spojim iphone s racunalom otvara se samo kamera. iphone browser sam otvarao vise puta, cak i radio nesto u njemu ali ne dobijam novu particiju kao iphone. to mi cak i nije problem da znam kako raditi s iphone browserom. mene zanimaju aplikacije i prebaco sam par njih ali neznam kako da ih instaliram. neznam da li je problem sto je ifile free verzija pa nema opcije install ili nesto trece?

 • Stanley

  Za muziku i filmove ja koristim program Copy Trans Manger koji sam instalirao na racunalu…probajte, nije lose…

  • bionda_015

   Bas budem probao iz radoznalosti. Inače ja ti na to gledam ovako: sve je to stvar navike i obično kad nađes prvi program koji zadovoljava, njega i nastavis koristiti i bude te ti najbolji. Ali ja volim probati sve i onda ih komparirati. Valjda je to profesionalni deformitet…hahahahahahahaha
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team

   • Stanley

    dali si probao copy trans? imas li ti kakav drugi dobar program za prebacivanje?
    Pozdrav

 • Smoto

  najbolje sta sam nasao PwnTunes…instaliras i ajmooooooooo :D kao obican stick radi znaci nije potreban nikakav dodatni softwer na PC…spoji se na bilo koje racunalo sa USB…

  • Stanley

   Morat cu to isprobati…
   Imas li problema kad sinkroniziras s ITunes-om?
   Pozdrav

   • bionda_omizio team

    Ja imam problema na 4-ci kad je sinkro sa iTunes na Mac-u. Telefon mi se zaledi i mora se resttart springboarda. Ne znam sto se dešava.

    ;-(((
    Omizio team

    B

    • Stanley

     To sam i mislio…
     Koristio sam neke slicne programe, iste stvari su se desavale…
     Pozdrav

 • sleepy

  uopće nemogu naci nijedan iphone browser koji bi mogao intalirati,i kada sam naso jedan ne zeli ga otvorit izbacuje neki error..jel ima neki drugi naci prebacivanja file-ova na iphone bez itunes-a?

 • adel

  zdravo, pokusao sam ovo sa iphone aplikacijom da iphone bude kao usb, al nmg da iphone browser instaliram na kompjuter zasto to ? :D

 • GFC

  Hvala sto sam sjebao fon zbog vas :)

  • GFC

   nemojte raditi ovo ni slucajno haha