Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> Cro Apps >>> Prince of Balls je nova igra hrvatskih programera
Prince of Balls

Prince of Balls je nova igra hrvatskih programera

Danas vam predstavljamo vrlo zanimljivu  igru Prince of Balls, koja je nastala suradnjom Bjelovarske tvrtke Considero i studija IKKI Arts, nastala pod okriljem tima u kojem se nalaze Hrvoje i Žarko Komljenović te Petar i Pavao Ivanček.

Ova arkadna iOS avantura nam donosi priču o lopticama, princu i princezi, koji su jednog bezbrižnog dana bili na pikniku, ali im je planove pokvarila zla loptica otevši princezu. Cilj igre je, kao što možete zaključiti, spasiti princezu iz ruku zlih loptica. Kao i kod svih sličnih iOS igara, mehanika igranja ove igre je “one touch”, što znači da upravljate jednim prstom kad igrate igru, slično kao i kod Andry Birds-a, Cut the Rope-a i ostalih.

Princ u igri sakuplja zvjezdice, koje pomažu u otključavanju novih svjetova.  Pored zvjezdica, sakuplja novčiće te voće koje mu daje energiju, pronalazi škrinje s blagom, čarobne napitke i tajne poklone, izbjegava neprijatelje i savladava razne prepreke. Igra sadrži ukupno 50 nivoa, po 10 u jednom svijetu, kojih je ukupno 5.

Lijepa grafika, originalni svjetovi, jednostavnost upravljanja te zanimljivi likovi jednako će zainteresirati i mlađu i stariju populaciju. Prince of Balls je prva igra iz IKKI Arts-a, te se s njom pokušavaju probiti u tržište puno raznih odličnih igara, a mi im u tome želimo uspjeh, ipak su oni hrvatski programeri.

Igra je za dostupna u HD verziji za iPad i iPhone, te u standardnoj verziji za iPhone 3GS. Jako je pohvalno to što su izdali posebnu verziju za 3GS te su oni jedni od rijetkih koji primjećuju da je ovaj uređaj još uvijek uporabljiv. Igra je dostupna i za Android, te ju možete preuzeti u Google Play-u ovdje. Izdali su i besplatnu verziju, tako da možete isprobati igru prije nego što ju kupite, a možete ju preuzeti na ovom linku.  Pohvalno je što imaju i Web verziju, koju možete isprobati ovdje, potrebno je samo da imate Unity dodatak instaliran u vašem web browseru.

Što reći osim da uskočite u svijet loptica i spasite princezu, a ispod pogledajte i promotivni video.