Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> Cydia Apps >>> Grabby Cydia tweak – Lansirajte i druge aplikacije osim kamere sa Lock Screena
Grabby-Update

Grabby Cydia tweak – Lansirajte i druge aplikacije osim kamere sa Lock Screena

Tweakovi koji izlaze iz “radionice” Ryan Petricha imaju kultni status među članovima jailbreak zajednice. Njegov najnoviji uradak, predstavljen prije par dana, naziva se Grabby. On vam daje mogućnost da Camera Grabber sa Lock Screen iskoristite i za pokretanje drugih aplikacija pored kamere. Sa jučerašnjom nadogradnjom postao je još zanimljiviji te smo odlučili predstaviti vam ga malo detaljnije.

Dodirnete li prstom već spomenuti Camera Grabber s njegove lijeve strane otvara vam se lista sa još četiri dodatne aplikacije prema kojima možete klizati prstom po zaslonu te ih pokrenuti kao što bi pokrenuli i kameru. U podešavanjima tweaka možete odabrati koliko će se ikona ovdje prikazivati (do pet komada u isto vrijeme) a na raspolaganju imate slijedeće aplikacije: kamera, kalendar, poruke, telefon i muzika.

grabby1

Novi update donio je dobrodošlu mogućnost da umjesto stiliziranih ikona ovih aplikacija stavite njihove prave ikone (naravno, u umanjenoj verziji) kako bi ih još lakše raspoznavali. Ovaj tweak još se nalazi u beta testiranju ali možemo slobodno reći da već sada odaje dojam gotovog proizvoda.

Tweak možete preuzeti besplatno sa Ryanovog ličnog Cydia repoa koji, ukoliko već nemate, morate “ručno” dodati. On glasi:

http://rpetri.ch/repo

Kako dodati Cydia repo?

Kako vam se dopada novi Ryanov uradak?

Pogledajte još neke zanimljive tweakove:

 

Image credit: iDownloadBlog

 • Maki

  Samo 6.0 i iznad

 • Ljutko

  I ove ikonice su malo pobrkane. Npr. Hoces muziku ono otvori kalendar wtf

  • robee

   Podesi ga ispravno, pa nece pogresno otvarati….
   odlican tweak..

 • BoroZvijer

  Odlican tweak!

 • Da li ima ovako nešto za ios 5