Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> Cydia Apps >>> SmallHint tweak pomaže vam da se sjetite zaboravljene lozinke
smallhint-ls-577x1024

SmallHint tweak pomaže vam da se sjetite zaboravljene lozinke

Lozinka kojom otključavamo naše iPhone i iPad uređaje je generalno u sferi onih stvari koje upamtimo. Možda je teško zaboraviti običnu lozinku od 4-6 brojeva ali iOS dozvoljava i duže lozinke, korištenje alfanumeričkih znakova, kako bi zaštitili svoje uređaje i tu su problemi već mogući.

Ukoliko je vaš iPhone ili iPad još jailbreakan pomoći vam može novi SmallHint tweak. Ovaj tweak će na Lock Screen (odmah ispod datuma) staviti sugestiju koja vam može pomoći da se prisjetite lozinke. Nakon instalacije u okviru Settings aplikacije SmallHint će dobiti svoj odjeljak gdje možete ukucati tekst koji će pomoći u prisjećanju zaboravljene lozinke. Osim toga tu možete naći i tri RGB slidera koji omogućavaju mijenjanje boje unešenog teksta, kao i prekidač za prikazivanje ili uklanjanje kalendarskih unosa. Svaka od ovih postavki se može mijenjati u realnom vremenu i nije potreban respring uređaja kako bi one postale validne.

smallhint-preferences-pane-593x1019

Manji nedostatak je u tome što nakon promjene boje morate zaključati pa otključati zaslon da vidite koja nijansa boje je izabrana jer u postavkama nema nikakvog indikatora. Treba imati na umu da ovo potencijalno može umanjiti sigurnost vašeg iUređaja tako da tekst koji će vam služiti za podsjećanje treba biti pažljivo probran. SmallHint je besplatan tweak koji možete odmah preuzeti sa BigBoss repozitorija.