Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> Dodavanje teksta na iPhone Lockscreen – Custom Lock Cydia Tweak
CustomLock_cydia_tweak

Dodavanje teksta na iPhone Lockscreen – Custom Lock Cydia Tweak

Pomoću Custom Lock Cydia tweaka možete umetnuti tekst mjesto sadašnjeg prikaza sata i datuma u Lockscreen modu.

Pretpostavljam da su mnogi korisnici iPhone uređaja već tražili brdo načina kako bi umetnuli tekst u lockscreen modu. Ovoga puta imamo najlakši i najbrži način da to napravite. Autor InfectionFX predstavio je novi Cydia tweak naziva Custom Lock koji omogućuje pisanje teksta na mjesto sata u lockscreen modu. Upravljanje radom tweaka možete činiti iz postavki iPhone-a, gdje će vam se nakon instalacije upravo ondje nuditi uključenje istoga kao i mogućnost izmjene boje teksta gdje za sada brojimo tek nekoliko njih od kojih su crvena, plava, zelena, crna, ljubičasta, bijela ili pak narančasta. Ne samo da ćete moći praviti izmjene na sadašnjoj poziciji vremena (sata), nego ćete na gotovo isti način moći unositi tekst i na mjesto datuma. Bilo bi poželjno kada bi se na sljedećim update-ima tweaka dodala mogućnost izmjene veličine fonta jer je ovako po default-u najveći font, što bi možda izgledalo i ugodnije ako je manji font. CustomLock tweak kako sam i rekao možete pronaći unutar Cydie na BigBoss repo source-u, a pravi šlag je to da je tweak potpuno besplatan.

Kako bi koristili Custom Lock potrebno je da vaš iPhone bude jailbreak-an. Što je jailbreak, te koje su prednosti istoga možete pronaći ovdje, a ako pak želite saznati što je Cydia repo source i kako ga dodati pogledajte ovdje.

Za instalaciju i korištenje CustomLock Cydia tweak-a pratite donje upute:

Cydia->Search->utipkajte “Custom Lock

Kliknemo na Custom Lock tweak zatim odabir Install->Confirm

Nakon respring uređaja podesimo željeni tekst unutar postavki iPhone-a,

izađemo iz postavki i Lockscreen tekst je prikazan.

*Napomena: Developer Custom Lock Cydia tweaka nije stavio napomenu s kojim iPhone uređajima je isti kompatibilan, kao niti na kojim iOS verzijama. Tweak je s naše strane testiran na iPhone 4 uz iOS 4.2.1.

Pogledajte još neke od zanimljivih tweakova za vaš lockscreen:

Flash Lock Cydia tweak donosi paljenje kamera bljeska direktno sa lock zaslona

Camera Lock – Novi Cydia tweak koji oponasa iOS5 lock screen

Izbrišite Lockscreen Alerts samo jednim klikom – LockAlert Cydia tweak

Omizio.com možete pratiti i putem Facebook ili Twitter stranice.