Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Downloads – Funkcionalan download klijent za vaš iPhone
downloads

Downloads – Funkcionalan download klijent za vaš iPhone

Prije nekoliko dana pronašao sam zgodno rješenje za sve vas kojima je prijeko potrebna opcija download-a raznih sadržaja na vaš iPhone. Razni Cydia tweak-ovi i browser-i sa download opcijom uvijek su mi bili polovična rješenja, u neku ruku. Aplikacija koju ću vam danas predstaviti nosi naziv „Downloads“ i prilično elegantno obavlja obećani posao.

Ova aplikacija nudi vam se na App Store-u, tako da ovaj put i ne morate imati jailbreak-ovan telefon. Međutim, jailbreak je poželjan i potreban za mnoštvo drugih stvari i čini vaš život sa iUređajem mnogo lakšim, te vam preporučujem da ga uradite, ako već niste.

Nakon instalacije i pokretanja ove aplikacije dočekat će vas poznato okruženje. Naime, integrisani browser koji vam pomaže u potrazi za željenim download sadržajem neodoljivo podsjeća na Safari vašeg iPhone-a, te kao i original, podržava landscape i portrait mode prilikom potrage. Ovdje možete snimati stranice da bi ih pregledali i onda kada vam internet nije dostupan, dodati svoje bookmarke, ukratko, sve što možete raditi sa bilo kojim dobrim internet preglednikom.

Što se samog download-a tiče, brzine su sasvim prihvatljive. Sadržaje možete skidati sa bilo kojeg site-a, pa i sa stranica kao što su Rapidshare, Hotfile, Megaupload i slične. Prilikom skidanja neke pjesme, fotografije, dokumenta, vidite tačan napredak svog download sa pokazateljem download brzine a sasvim praktična je mogućnost da odabrani sadržaj možete naknadno nastaviti skidati ukoliko vas nešto u tome prekine.

Prave prednosti ove aplikacije izlaze na vidjelo tek kada ste skinuli ono što vam je potrebno. Integrirani file manager dozvoljava vam da preko cijelog ekrana pregledate tekst fajlove a podržani su: pdf, .doc, .xls, .ppt, .txt, .html i .rtf. Svoj sadržaj po želji možete preimenovati, brisati pa čak i raspoređivati po folderima te raspakirati datoteke koje su ZIP-ovane ili RAR-ovane. Download-ovali ste fotografiju? Možete klikom ili prevlačenjem prsta preko ekrana pregledati sve fotografije ili druge slike koje su u tom folderu, približavati određene dijelove „štipanjem“ ekrana kao što ste i navikli na svom iPhone-u. Moguće je čak i da skinute slike sačuvate u photo album. Eh, ovo će se svidjeti većini vas. Nakon što skinete pjesmu ili cijeli album ili kompilaciju ova aplikacija će ih reprodukovati za vas kao bilo koji media player. Ukoliko se u folderu nalazi više audio file-ova reprodukcija se sasvim normalno nastavlja kada jedan završi, kao da ste ih stavili na playlist-u a podržani formati su: .aac, .wav, .mp3 and .m4a. Downloads će za vas reprodukovati i video sadržaj koji ste skinuli sa neta. Jedino ograničenje je u tipu formata, bez problema možete gledati video sadržaj ovih formata: .m4v, .mp4, and .mov, dok mpg, .avi, .wma, i .flv nisu podržani.

Ova aplikacija daje vam mogućnost da skinuti sadržaj prebacite i na svoj računar, dostupno je više načina, pa tako i USB veza ili FTP razmjena file-ova preko wifi mreže.

Za 1.99$, koliko će vas koštati ova aplikacija, dobijate uistinu sposoban paket opcija koje će pomoći bilo kome ko je poželio više funkcionalnosti od svog iPhone-a kada je download u pitanju.

Ako vam se naša stranica dopada možete nas posjetiti i na Facebook-u i Twitter-u, te na našem forumu diskutovati o svim stvarima vezanim za Apple uređaje.