Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> eWiFi – Pronađite više WiFi mreža oko sebe i uštedite novce
eWiFi

eWiFi – Pronađite više WiFi mreža oko sebe i uštedite novce

Svako od nas na svome iOS uređaju ima aplikacije koje koristi dosta često kao i one koje skupljaju virtuelnu prašinu na springboard-u. Jedna od onih koje lično koristim bukvalno svaki dan je eWiFi.

Riječ je o maloj aplikaciji koju besplatno možete skinuti na Cydia-i u BigBoss repozitoriju (koji bi se jedan od repozitorija koje dobijate automatski po instalaciji Cydia-e), za što će vam trebati jailbreak-ovan iPhone/iPod Touch. Pretpostavljam da ste se svi barem jednom susreli sa tim problemom da vaš iPhone ne pronalazi WIFI mrežu u vašoj blizini, čak i onda kada ste prilično sigurni da ona postoji. To se događa zbog činjenice da je Apple software-ski ograničio mogućnost pronalaska ovih mreža u zavisnosti od jačine njihovog signala, s ciljem da bi svojim korisnicima omogućio što kvalitetniji i stabilniji pristup internetu. Ako ste poput mene i to smatrate samo običnom smetnjom eWiFi je tu da nam pomogne.

Aplikacija ima prilično jednostavan interface koji skenira dostupne WIFI mreže oko vas, bez ograničenja standardnog pretraživanja iz settings, i daje vam mogućnost da se na njih konektujete. Nakon što aplikacija pronađe neku mrežu može vam prikazati dosta korisnih informacija kao što su: MAC adresa router-a, tip šifre koji ta mreža koristi, ako već nije otvorena (WEP, WPA, WPA2), te jačinu signala i što šta drugo, kao i mogućnost da toj mreži pristupite.ewifi iphone cydia

U setup tab-u možete eWiFi prilagoditi sebi kako želite te tako možete uključiti opciju da aplikacija automatski skenira dostupne mreže, intenzitet takvog skeniranja, auto connect mogućnost, da li će vam vidljive biti samo otvorene mreže ili i mreže koje traže sigurnosnu šifru za pristup i još mnogo, mnogo toga.ewifisetup iphone

Bilo da želite proširiti mogućnosti WIFI konekcije vašeg iPhone ili ste čisto manijak za skeniranjem besplatnih mreže na kojem god mjestu da se nađete, kao što je moja malenkost, onda trkom do Cydia-e i besplatno si instalirajte ovu zaista odličnu aplikaciju :)

 • limun

  Uuuuu, dobro sam jučer iskoristio aplikaciju, nisam znao koju mrežu da odaberem u “mom” gradu, ha ha, odlična aplikacija….

  • Od kud si Limun, ako se smije pitati???
   ;-)))

   • limun

    Potez Zagreb,Jaska, Karlovac…

   • Znaci kad te potez navuce put Zagreba, mora se popiti kava neka.
    Ja sam ti i zapadnom djelu kod Antinovica pa se vidimo…
    ;-)))
    Pozzz

    • limun

     Naravno, volim navratiti na karting u Špansko…

     • E pa ja sam zgrada iza kartinga… Hahahahaha
      Onda se vidimo u Grandu na kavi…
      Pozzz

  • kile

   Baš mi je drago da ti je koristila :) Meni je od pomoći svaki dan i teško bih mogao bez nje.