Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> FaceIt-3gs – Cydia free aplikacija koja omogućava FaceTime na iPhone 3gs
facetime_on_3gs

FaceIt-3gs – Cydia free aplikacija koja omogućava FaceTime na iPhone 3gs

Pretpostavljam da velika većina vas zna da je sa izlaskom iPhone 4 postala dostupna i aplikacija FaceTime. Radi se o aplikaciji koja vam omogućava video poziv na cijelom zaslonu  između dva korisnika iPhone 4. Do skoro ovu povlasticu su imali samo vlasnici novoga iPhone-a, ali uz pomoć hacker-skog tima iphoneislam ova primamljiva aplikacija postala je dostupna i korisnicima iPhone 3gs-a. Naravno postoje i druge aplikacije koje omogućuju video pozive i njih smo obradili u nekim od prethodnim postova, ali FaceTime nam je posebno zanimljiv jer je aplikacija pod okriljem Apple-a.

Kao i svaki put do sada moram vam napomenuti da za ovu aplikaciju morate imati jailbreak-an iPhone. Također morate dodati i novi repo u Cydia, jer iphoneislam repozitori ne dolazi u paketu sa samom Cydiom, te ga se mora manualno dodati u source. Za one koji još ne znaju šta je to repo i kako ga dodati u  source pravo je vrijeme da sada to nauči.

Sada kada ste se podsjetili šta je to Repo i kako ga dodati idite u Cydia-u te dodajte idući repo: http://apps.iphoneislam.com. Kada ste uspješno dodali novi repo tapnite na njega te će vam se otvoriti popis aplikacija dostupnih sa ovoga repo-a:

FaceTimeFaceTime

Tapnite na aplikaciju FaceIt-3GS, prvu ili drugu, u ovisnosti koji iOS je na vašem iPhoneu. Po ovome vidimo da je aplikacija FaceIt-3GS kompatibilna i sa posljednjom verzijom iOS-a 4.2.1 , što znači da je mogu koristiti i oni koji su update-ali svoj iPhone.

Kada ste izabrali kompatibilnu opciju aplikacije, idite na install, te će vas iPhon tražiti restart springboard-a nakon uspješne instalacije FaceIt-3GS-a. Sada kada vam se restrtao telefon i ponovno pokrenuo idite u Settings>Phone, gdje ćete primjetiti da vam se otvorila jedna nova opcija pod nazivom FaceTime. Trebate ju uključiti na ON i pričekati aktivacijski odgovor. Ovaj odgovor uveliko ovisi od vašega mobilnog operatera, te aktivacija može potrajati duži vremenski period.

FaceTime

Kada vam  vaš mobilini operater potvrdi aktivaciju ove aplikacije, spremni ste uživati u punom konforu video poziva na punom zaslonu. Radi lakšeg snalaženja, za one koji se prvi put susreću sa aplikacijom u prilogu vam ostavljam video sa instrukcijama za korištenje FaceTime-a:

Kao što sam vam napomenuo na početku ovoga posta, a ostao sam nedorečen, mi smo za vas obradili još jednu aplikaciju sa besplatnim video pozivima. Za one kojima je to promaklo mogu se podsjetiti ovdje. Naime ovo vam napominjem i posjećam vas iz jednog, možemo reći korisnog razloga. Na nedavnom izravnom testu, tjekom video razgovora između dva korisnika iPhone 4 uz pomoć aplikacije FaceTime, prosječna potrošnja data podatkovnog prometa po minuti je bila oko 3MB.  Dok ekipa koja stoji iza aplikacije Fring, tvrdi da je potrošnja podatkovnog prometa tjekom korištenja njihove aplikacije za video poziv,  tri puta manja i iznosi oko 1 MB po minuti. Naravno,  svi koji koristite  flat rate internetski paket vama je svejedno i odlučit ćete se za korištenje one aplikacije koja više zadovoljava vaše osobne potrebe. Ako ste pak ograničeni internetskim prometom, vjerojatno ćete se odlučiti za opciju sa manjom potrošnjom MB. Bilo kako bilo, smatram ovo dosta bitnim za vašu odluku kome ćete nakloniti svoju pažnju, obzirnom da se radi o direktnim konkurentima na tržištu.

Iskreno se nadam da je ova recenzija aplikacije FaceIt-3GS zadovoljila vaša očekivanja i proširila vam mogućnost izbora aplikacije za video pozive. Ne zaboravite nas like-ti na Facebook-u ili Twitter-u, da i drugi ne bi bili uskraćeni za korisnu informaciju.