Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> Govorna navigacija turn-by-turn dolazi na iPhone Maps App
navigation

Govorna navigacija turn-by-turn dolazi na iPhone Maps App

Sudeći po vašim komentarima, kako na blogu, tako i preko Facebooka, govorna navigacija za iPhone je jedna od jako bitnih stvari većini iPhone korisnika, i sa željenjem prihvatamo činjenicu da Apple nije uključio ovu funkciju u svoj iOS. Google je od samog početka spazio potrebu za navigacijom i veoma brzo ju je uključio besplatno u Android OS.

Srećom, druge kompanije, kao što je Navigon, posjeduju odlične navigacijske aplikacije koje su tu da popune rupu u iOS ali su nažalost preskupe za većinu korisnika.

“There is an app for that”

Dva Cydia developera – TheZimm i InfectionFX odlučili su da naprave ono što Apple još nije, koristeći native iPhone Map App za potrebe tog cilja.

Naime, radi se o govornoj navigaciji sličnoj onoj koja se može naći na Androidu. Ovo će biti Cydia Tweek koji će funkcionirati zajedno sa VoiceActivator Tweak-om o kojem smo već pisali, i Map app-om.

Osim ovog videa, još uvijek ne postoji dovoljno informacija o ovom tweaku. Nastavit ćemo pratiti ovaj projekat i informirati vas onog trenutka kad ga budete mogli skinuti na Cydia-i.

Šta vi mislite o govornoj navigaciji? Hoće li ova aplikacija pomoći situaciji oko navigacije?

  • Alenich

    moze pitanje koji je to tweek da pokazuje koristenje memorije koliko sam skuzio iz ovog videa pored sata?

    • Vito

      sbs settings