Wednesday, 25 November, 2020
Home >>> Apps >>> Gridlock – rasporedite iPhone ikonice na zaslonu točno kako želite!!! (must have app)
Gridlock

Gridlock – rasporedite iPhone ikonice na zaslonu točno kako želite!!! (must have app)

Riješih vam predstaviti još jedan u nizu malih, ali korisnih Cydia tweak-ova, koji nam u mnogome olakšavaju korištenje našega iPhonea. Također ti isti tweak-ovi su jedni od glavnih “krivaca”, zbog kojih  grafičko korisničko sučelje svoga iPhonea možemo namjestiti točno onako kako želimo i  kako nama odgovara. Ovime ne samo da pravimo oku ugodnu grafiku, nego povećavamo i samu funkcionalnost našeg jabučastog ljubimca. Bilo kako bilo, svi se moramo složiti u jednome, a to je, da su tweaks-ovi najkorisnije stvari za funkcionalnost iPhone-a. Ovoga puta radi se o tweaku koji će vam dozvoliti da svoje ikone rasporedite bilo gdje na svome zaslonu, te time sami sebi organizirate funkcionalnost i brzinu pristupa svojim omiljenim aplikacijama. Kao što nam je poznato, Apple tvornički ne dozvoljava raspored ikona na zaslonu po našoj želji, nego ih automatski slaže po redu.

Svakako vam je jasno da je glavni preduslov za korištenje ovoga tweak-a jailbrak-ani iPhone i instalirana Cydia. Ako ima onih koji još nisu uradili jailbreak na svom mobitelu, možda je sada pravo vrijeme za tu odluku. Mi smo vam pomogli i predstavili vam par razloga zbog kojih mislimo da je jailbreak potreban vašem iPhone-u.

Otvorite Cydia-u, te u Search bar upišite Gridlock. Ponudit će vam se tweak na BigBoss repo-u. Kliknite na njega, a zatim na install u gornjem desnom kutu.

GridlockGridlock

Nakon instalacije, spremni ste svoje ikone raspoređivati po zaslonu, točno onako kako vi to želite. Jako korisna stvarčica, ako vam je na wallpaper-u slika voljene osobe, te scroll-anjem po zaslonima ne želite prekriti njeno lice ikonicama. To je samo jedna od sugestija, ili pak možete svoje ikonice rasporediti onako kako to odgovara vašoj kreativnoj strani, ili jednostavno želite samo biti drugačiji od drugih. Bilo kako bilo, ovaj maleni tweak će sigurno naići na vaše odobravanje i koristit ćete ga sa zadovoljstvom. Na slici se nalazi jedan od prijedloga kako može izgledati zaslon vašeg iPhone-a:

Gridlock

Ako vam je ovaj tweak i ovaj tutorijal pomogao i unapredio mogućnosti vašega iPhone-a, zamislite da možda ima još netko, tko još nije čuo za nas i kome bi naša pomoć ili savjeti dobro došli. Tog nekoga do spoznaje za Omizio blog djeli samo vaš jedan  klik na LIKE na Facebook-u ili na Twitter-u.

Update 8.3.13 : Sada radi i na iOS 6.x.x.

 • iKyzo

  e ovo sam trazio tnx:)

 • Slavonac

  Ma ovo je odlična stvar!

  Hvala Bionda! :-)

 • MarkoVk

  ..plaća se 0.99$ al mislim da je to mala cijena da gledas u zaslon kakav ti zelis