Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apps >>> iBlacklist [Cydia App] – Zaštita od neželjenih poziva i poruka
iBlacklist_1

iBlacklist [Cydia App] – Zaštita od neželjenih poziva i poruka

Koliko puta ste bili na važnom sastanku na kojem vas je prekinuo sasvim nevažan telefonski poziv, dolaze vam sms poruke koje vas uopće ne zanimaju ili vas šef zove da odradite subotu koja vam je trebala biti neradna ?!

Vjerujem da su mnogi od vas već stotinu puta razmišljali kako blokirati neželjene pozive, sms ili mms poruke iz raznih razloga, učinite to jednostavno uz iBlacklist Cydia app koja vam omogućuje da odaberete od koga želite primati dolazne pozive ili da sakrijete sms i mms poruke koje vas ne interesiraju.

Da bi mogli koristiti iBlacklist potrebno je da vaš iPhone bude jailbreak-an, ukoliko to još niste učinili pogledajte temu “22 razloga zbog kojih bi trebali jailbreak-ati svoj iPhone koju vam je priredio Omizio team, a ukoliko se odlučite na jailbreak-e ovdje potražite potreban alat za vaš iPhone.

iBlacklist vam nudi dvije liste, Blacklists i Whitelists koje po samom imenom vjerujem da naslućujete služe za kreiranje koje pozive želite odbiti, a koje prihvatiti, tako da ako unutar Blackliste stavite određene brojeve oni vas neće moći pozivati te možete birati na koji način ćete odbiti njihov poziv što može biti tonom zauzeća, preusmjerenje na glasovnu poštu ili pak da se automatski javite i prekinete poziv.

Također, za određeni neželjeni broj odabirete da li želite odbijati pozive ili poruke, ili odabrati automatski odgovor porukom za oboje.

Whitelist inače služi da, ukoliko želite primati pozive ili poruke samo od par određenih brojeva, možete ih jednostavno odabrati, a svi drugi van te liste neće vas moći dobiti, iako se i unutar ove liste mogu zadati određene akcije, primjerice odbijanja poziva, no naziv same liste govori kako se radi o željenim pozivateljima.

Naći ćete pregled povijesti u kojem su vidljivi svi odbijeni pozive i dolazne poruke, koje se zapravo ne brišu nego postaju nevidljive u sms izborniku sve dok ih ručno ne izbrišete iz iBlacklist povijesti.  Jedna od velike koristi je funkcija zabrane pozivatelja bez ID-a iliti nepoznatih brojeva gdje također birate funkciju odbijanja poziva poput preusmjerenja poziva na glasovnu poštu ili slanje tona zauzeća.

Naravno, osim navedenih glavnih mogućnosti imate takozvani raspored pomoću kojega možete vremenski uključiti ili isključiti određenu listu, kao i zaštita same aplikacije lozinkom kako nitko osim vas nema mogućnost korištenja aplikacije.

Vjerujem da će iBlacklist biti mnogima od koristi, ovo su samo neke od glavnih značajki,  a naići ćete na još mnoštvo  mogućnosti.

Aplikacija je dostupna na BigBoss repo sourceu po cijeni od $12,00, a prije same kupovine možete je isprobati.

Pratite nas i komentirajte putem Facebook ili Twitter stranice, a kako ne bi propustili niti jednu vijest sa Omizio.com, uključite primanje email novosti.

 • Alenich

  Ova je stvarno super skinuo sam je prije mozda petnaest dana i jos jedan prijedlog,ako smijem:), wi fi sync to je isto jedna od jako korisnih u moru beskorisnih:)

 • Club-os

  Jel se moze naci free verzija?

  • Alenich

   Da.

 • Club-os

  Aj mi reci kako ?

 • Srdja Jovic

  A da li mozda postoji neka aplikacija koja pokazuje skrivene brojeve na našem iphone iako su oni ipak prikriveni?

 • Tkalci

  Jel ima ova aplikacija za blokiranje poziva i sms-a za free? 

 • Mirzolini

  Kako da je free instaliram

 • Paulabrat79

  i ja bi je free instalirala .. kakoooooo?

 • lux

  kako znati da te korisnik iphona blokirao?

 • Goran

  Kako je instalirati free?

 • Drazen

  Omizio,imam tu aplikaciju instaliranu i nakon 5-10 min.razgovora mi samo odjedanput prekine.probao sam izbrisat app ali jos uvijek se to ponavlja.nikako se ne mogu pomirit s tim,sa kim god pricam mi baca van.

  • Ja je koristim vec godinama i nikad nikavih problema. Si je kupio ili je crackirana? Ako je creckirana to ti je problem. Ako si je kupio onda bi mogao biti neki drugi tweak. Najbolje ti je da napravis restore (sa prezervacijom basebanda ako ti treba unlock)