Friday, 22 January, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Ice Age: Dawn of the Dinosaurs – Zarazna igra za iPhone
scrat

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs – Zarazna igra za iPhone

Ice Age je jedan od onih serijala animiranih filmova koji je u kratkom roku dosegao kultni status a obožavatelje ovog filma naći ćete kroz sve generacije, od najmlađih pa i do onih nešto starijih. Možda još poznatiji i od samog serijala je lik prehistorijske, sabljozube vjeverice po imenu Scrat čije manijakalno proganjanje žira rijetko koga nije nasmijalo do suza. Scrat je i glavni junak iPhone igrice bazirane na trećem nastavku filma: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, koju ću vam danas predstaviti. Iako je prošlo nešto više od godinu dana od pojavljivanja ove igre nedavno je update-om dobila podršku za iOS4 i uređaje sa retina ekranom tako da bi mogla biti zanimljiva za sve one koji do sada nisu imali prilike da je igraju.

Sama igra uspješna je mješavina dva žanra: arkadnih i puzzle igara. Kao što sam već napomenuo, vi igrate u ulozi Scrat-a, a kontrole su i više nego jednostavne tako da Scrat ide na mjesto na ekranu koje vi kliknete, tako će se ova poznata vjeverica penjati po zidovima, vinovim lozama, gdje god je to moguće. Da bi ste riješili level potrebno je da skupite određeni broj žireva ( ovo sigurno niste pogodili :) ), ali kako kroz igru napredujete ovo će se pokazati komplikovanijim nego što zvuči. Da bi došao do žireva Scrat će morati pomjerati razne prepreke, vući ili gurati kamenje da bi ubio druga stvorenja koja vam onemogućavaju prolaz ili sa njima popunjavati praznine u tlu s ciljem prelaska preko istih. Kroz igru krećete se kroz pet različitih sredina od kojih svaka sadrži desetak nivoa koji postaju sve teži i teži, a u pojedinim društvo će vam praviti i drugi likovi iz serijala kao što su Manny ili Sid.

Grafičko rješenje je odlično, naročito za igru ovog tipa, i ni po čemu se ne razlikuje od animacija u kojima ste uživali gledajući animirane filmove te zaista sjajno izgleda na iPhone-ovom ekranu. Za samo 0.99$, koliko ova igra košta na App Store-u, priuštit ćete si dosta sati zarazne zabave. Igru je izdala kompanija Chillingo koja je zaslužna i za nevjerovatno popularnu igru Angry Birds, što će vam i dovoljno reći o zarazi koju izaziva :)

Koji level vam je zadao najviše muke, kako vam se igra svidjela općenito? Pišite nam u komentarima ali i na našim Facebook i Twitter stranicama.

  • Biberlee

    Nije valjda da moraš ubijati Mannya i Sida? :(

    • Anonymous

      Ne, nema ubijanja Manny-ja i Sid-a, oni su popratni likovi. Ubijaš neke dinosauruse i druge nedefinisane kreature, iako više vremena bježiš od njih :)