Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> IconBounce – skakutave ikone (dio drugi)
IconBounce3

IconBounce – skakutave ikone (dio drugi)

Čini mi se kako su tweakovi koji “oživljavaju” Springboard debelo u trendu. Ranije ovog mjeseca predstavio sam vam Motion, tweak koji od Springboarda učini igraonici u kojoj se ikone rotiraju, nakrivljuju, poskakuju i izvode još stotinu raznih čuda. Sva ta iznenadna akcija bila je previše za moj ukus tako da je Motion deinstalacijsku presudu dobio nakon dva sata.

IconBounce ima sličnu zadaću ali njenoj realizaciji pristupa suptilnije. Ovaj tweak “pokreće” samo ikone koje se nalaze u Docku Springboarda. Zezancije je puno manje, ikone se rotiraju oko obje ose, poskakuju ali izostaje povećanje veličine i još neke stvarčice koje je nudio Motion. Po instalaciji ovog tweaka ne očekujte da nađete pripadajuću ikonu bilo na Springboardu, bilo u Settings aplikaciji. Ne postoji nikakva mogućnost podešavanja efekata u okviru ovog tweaka te se oni ispoljavaju nasumično i bez vaše kontrole. Pored tog nedostatka IconBounce je, po meni, bolji izbor iz prostog razloga jer nije odviše napadan. Razblažit će uobičajenu monotoniju Springboarda, možda zaintrigirati nekoliko vaših prijatelja koji su, takođe, vlasnici iUređaja i to je to.

Dok nisam zaboravio, IconBounce je besplatan (Motion košta 0.99$) a naći ga možete u BigBoss repou. Hvala na pažnji, želim vam ugodan ostatak vikenda.