Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> iPad konačno dobija Facebook aplikaciju!
facebook-heart-ipad

iPad konačno dobija Facebook aplikaciju!

Nakon više od godinu dana čekanja službena Facebook aplikacija izlazi za iPad!

Kada pogledamo unazad sjetit ćemo se da je službena Facebook aplikacija za iPhone izbačena još prije 3 godine, međutim, popularnom iPad-u Facebook je okrenuo leđa tako da ni danas, više od godinu dana nakon predstavljanja originalnog modela, nemamo pripadajuću aplikaciju za ovu socijalnu mrežu. Ako je suditi prema anonimnim izvorima, koji su odlučili progovoriti za The New York Times, taj propust bi uskoro trebao biti ispravljen.

Isti izvor navodi kako će službena Facebook aplikacija za iPad biti dostupna besplatno na App Store-u u roku od nekoliko tjedana te da se na razvoju te aplikacije radi već gotovo godinu dana! Pomenuta osoba cijelo vrijeme je radila na razvoju aplikacije sa samim osnivačem Facebook-a, Mark Zuckerbergom. Mark je, prema navodima, lično nadgledao svaki korak s ciljem da se iPad korisnicima pruži što iscrpnije Facebook iskustvo. Za aplikaciju, koja je u procesu finalnog testiranja, govori se kako će iskoristiti sve prednosti iPad-ovog zaslona. Postojeća aplikacija naišla je na mnoge kritike a generalni konsenzus je da ona nije idealno prilagođena radnom okruženju koje iPad nudi.

Nadamo se kako će se to promijeniti sa dolaskom nove aplikacije, koju ćemo iscrpno za vas testirati što prije moguće. Omizio možete pratiti i preko sada dostupnih Facebook i Twitter aplikacija.

 

Featured image credit: www.intomobile.com

  • Shutter1928

    “Pomenuta osoba cijelo vrijeme je radila na razvoju aplikacije sa samim osnivačem Facebook-a”

    vrjeme ne moze biti cijelo nego se kaze sve ili svo vrijeme :)