Monday, 28 September, 2020
Home >>> Apps >>> iPhone 3D Efekti su napokon stvarnost
iphone3d

iPhone 3D Efekti su napokon stvarnost

Ko bi rekao da ce nakon 30 godina i orginalnih 3d filmova u 80-im, 3D postati tako popularan u 2010. Kao sto vec znate 3D je svuda od filmova u kinu do 3D televizija, 3D Igica itd.

Internet zvoni od glasina da ce nova verzija iPhonea 5 imati 3D zaslon. Sto me nebi zacudilo sa obzirom da su i Sony i Nintendo najavili 3D igrice na svojim handheld konzolama. Je osobno ne volim 3D i mislim da je glupost dok se god moraju nositi 3d naocale. Naravno izgleda da sam prilicno sam sto tice ovoga posto koliko cujem 3D se prodaje ko’ lud u Americi i Japanu.

Bez obzira na moje osobne stavove, ove sedmice par Cydia developera su skontali kako na dobar nacin napravit 3D efekte na iPhoneu 4 koristeci žiroskop i to bez ikakvih naocala.

Naravno da bi instalirali ove tweekove treba vam jailbreak-an iPhone i Cydia. Ako niste jailbeak-ali svoj uredjaj mozete naci jailbreak za vas iphone preko nase iphone jailbreak selektor stranice.

DeepEnd  – iPhone Cydia Tweek

DeepEnd je prvi na spisku. Deep end pravi 3d iluziju tako sto pomice vas wallpaper kako vi pomicete iPhone. Wallpaper se mice dok ikonice stoje mirno praveci 3d effekt. Naravno ovo nije pravi 3d ali izgleda super.

Tweek je napravljen od strane develepera Ryan Petricha koji je takodjer napravio ActioMenu tweek.

Da bi skinuli ovaj tweek morate dodati http://rpetri.ch/repo/ repo u cydia-u. Ako ne znate kao dodati repo pogledaj te post “kako dodati repo u Cydia-u

Sledece potrazite “DeepEnd” i instaliraj te ga. To je sve. Cim vam se iPhone respring vidjecete ovaj effekt.

Takodjer imate setting opciju koja vam dozvoljava da smanjite ili pojacate effekt po vasoj volji. Ja mislim da default radi odlicno.

3DBoard – iPhone Cydia Tweek

3DBoard jos uvjek nije izasao ali postoji preview video koji pokazuje kako izgleda. Ja ovo nisam probao osobno ali za razliku od DeepEnd-a ovaj tweek pomice ikonice kako nakrecete iPhone takodjer praveci mozda cak i bolji 3D effekat.

Pogledaj te video pa sami odlucite koji vam se vise svidja. Ovaj tweek treba da izadje sljedece sedmice. 3D Board se sada moze skinuti sa Big Boss repoa u Cydia-i za 2.99$.

Sta vi mislite o ovim tweekovima?

Ako nas niste poceli pratiti na FaceBook-u i Twitter-u do sada, onda vam je ovo dobra sansa.

 • fika

  izgleda da je deepend samo za iphone 4…ja ga na 3gs-u ne mogu instalirati jer zahtijeva žiroskop :(

  • Dada

   3DBoard radi odlicno na 3gs

 • Srdjan Jovic

  Jel 3GS dolazi u obzir??????

  • Dada

   da, 3DBoard

 • kako bi tek izgledala ova dva tweeka zajedno :)

 • Anonymous

  DeepEnd je samo za iPhone 4, 3DBoard može i za druge modele. Kad gledam ove klipove, čini mi se da DeepEnd bolje radi.

 • Dada

  DeepEnd ne radi na 3GS, a 3DBoard i gdje se moze down for free?