Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> iRemix – Dodatne opcije za vašu iPod aplikaciju
iremix

iRemix – Dodatne opcije za vašu iPod aplikaciju

Siguran sam da su se muzikofili među vama već našli u situaciji kada su poželjeli više funkcionalnosti od iPod player-a kojim se koriste gotovo svakodnevno na svom iPhone-u. Složit će te se da je kvalitet reproduciranje muzike odličan, da su komande intuitivne ali prostora za poboljšanje uvijek možemo naći. Jedan paket sa takvim dodacima koji će dodatno obogatiti opcije vašeg iPod app-a naći ćete u Cydia-i i to u vidu aplikacije iRemix.

Odmah vas moram napomenuti da je za instalaciju potrebno da vaš iPhone ili iPod Touch bude jailbreak-ovan.

Jedna od najvažnijih strana iRemix-a je njegova odlična integracija sa iPod aplikacijom tako da svaka promjena izgleda kao da je tu bila od početka i sa Apple-ovom namjerom. Dodatne opcije koje vam ova aplikacija nudi su raznovrsne, pa ako, recimo, napornim smatrate pomjeranje virtualnog bar-a ili držanje fast forward komande da bi ste došli do određenog dijela u pjesmi, ovdje imate mogućnost da jednostavno „premotate“ pjesmu za 15, 30 sekundi ili čitavu minutu.

Imate omiljeni dio u nekoj pjesmi, želite je početi slušati tačno od tog trenutka i preskočiti za vas nebitini početak? Opcijom bookmark možete si prištedjeti ručno ubrzavanje i slušanje početi uvijek sa mjesta koje vi zadate. Pored već postojećih tab-ova u iPod aplikaciji iRemix će vam dodati i „Favorites“ tab odakle će te dosta brže moći pristupiti svojoj omiljenoj pjesmi, izvođaču ili playlist-i. Ovo je naročito praktično ako u library imate veće količine muzike i dosta će vam skratiti vrijeme pronalska onog što u tom trenutku želite.

Dodavanje određenih albuma ili pjesama na „On-The-Go“ playlist-u takođe zahtijeva od vas da se malo pomučite a ovdje vas od toga dijeli samo jedan duži dodir na pjesmu ili album. Ispod pokazivača proteklog vremena u pjesmi nalazi se i Song Information tab. Potreban je samo jedan klik na malo slovo „i“ i već možete pogledati tekst pjesme, dobiti informacije o pjesmi ili albumu ili zadati potragu za pripadajućim videom, dakle sve ono za čim ste do sada morali tragati putem Google-a i trošiti dragocijeno vrijeme na tipkanje potrage.

Ako vam se dopadaju dodatne opcije koje vam iRemix nudi, ovu aplikaciju možete kupiti za 2.99$ u Cydia Store-u. Pratite nas i dalje na Omizio.com ali i preko Twitter-a i Facebook-a.