Tuesday, 20 October, 2020
Home >>> Apps >>> Kako postaviti default browser na iPhone-u (Browser Changer)
browsers

Kako postaviti default browser na iPhone-u (Browser Changer)

Osim Safari browsera za  iPhone, iPhone korisnici imaju jos puno opcija sto se tice internet browsera.

Neki od poznatijih koji se mogu naci na App Store-u za dolar, dva ili besplatno su Chrome,  Skyfire (recenzija), Mercury, Dolphin, Atomic i Perfect Browser. Ovi browseri vam omogucavaju mnoge stvari koje mobile Safari ne moze. Opcije kao Flash za iPhone, pop up i ad bloker, Full Screen browsing, Unlimted tabs, Web compression, touch scroll, Private mode (incognito), multi touch gesstures i mnoge druge.

Ja osobno ne mogu zivjeti bez nekih od ovih opcija tako da cu vam danas objasniti kako mozete postaviti defalut browser za vas iPhone. Sto ovo znaci za vas je da ako ikada koristite neku aplikaciju koja ide na internet odnosno automatski otvara Safari browser, sada ce te moci automatski otvoriti bilo koji od ovih browsera po vasoj zelji.

Na primjer, kada ste u Twitteru, i kliknete na link umjesto da se otvori Safari u linku otvorice se na primjer Skyfire browser koji vam dozvoljava flash video.

Aplikacija koja vam treba za ovo se zove Browser Changer i moze se naci besplatno na Cydia-i. To naravno znaci da morate imate jailbrek-iran iPhone da bi je mogli koristiti.

Tweak radi na iOSu 4.x i iOSu 5.x.

Upute:

1. Otvorite Cydia-u i potrazite Browser Changer od BigBoss-a.

2. Instalirajte aplikaciju. (Za pomoc sa Cydia-om pogledaj te post Sta je Cydia i kako se snaci u njoj)

3. Nakon sto vam se iPhone reboot otidjite u settings-e i kliknite na BrowserChange.

4. Izaberite novi defalut-ni browser od svih koje imate instalirane na iPHone-u (Ne zaboravite da morate imati druge browsere instalirane na iPhone-u.

Sta mislite o promjeni browsera? Dali itko osim mene vise ne koristi Safari?

  • Bruno Husaric

    nemogu skinut skyfire preko instaloussa?

    • Bruhus

      nemogu skinut skyfire preko instalouusa molim pomoc..hvala