Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> MobileNotifier Beta – Nove obavijesti za iPhone
mobilenotifier_main

MobileNotifier Beta – Nove obavijesti za iPhone

Veoma zastario sistem za obavijesti je problem koji se često spominje na iOS. Kako ste već čuli, Apple planira da popuno izmijeni ovaj sistem u novoj verziji iOS 4.3. Nadam se da ćemo saznati više o ovome u srijedu na Apple konferenciji koja treba da otkrije iOS 4.3, iPad 2 i da nam pokaže što novo dolazi u iOS-u 5 u lipnju.

U međuvremenu, pomoć možete naći na Cydia-i korištenjem novog App-a Mobile Notifier. Naime, radi se od alternativnoj metodi za obavijesti na iPhoneu. MobileNotifier je momentalno dostupan u beta verziji i ima par bugova, međutim po mom mišljenju definitivno ima potencijal da postane Cydia aplikacija godine.

MobileNotifier je za sada potpuno besplatan. Da biste ga instalirali morate imati jailbreakan iPhone. Za pomoć sa jailbreak-om pogledajte Jailbreak Selektor stranicu.

Da biste skinuli ovaj novi tweak, morate dodati sljedeći source u Cydia-u: http://phajas.xen.prgmr.com/repo

Ako niste sigurni kako da dodate source repo – pogledajte ovaj tutorial.

Jedan od odličnih funkcija u Mobile Notifier-u je Notifier Dashboard, koji vam pokazuje sve obavijesti kronološkim redom. Dashboard se prikaže kada pritisnete Home dugme dva puta kao na slici dolje.

Osim Dashboarda, MobileNotifier vam također pokazuje broj notifikacija na lock screenu ili na home screenu. Pritom možete izabrati da pogledate obavijest ili da je ostavite za kasnije.

Kao što sam već napomenuo, MobileNotifier je Beta što znači da su prisutni poneki buggovi, medjutim developer već radi na popravci ovih problema svaki dan. U zadnja dva dana su već bila tri nova updatea.

Probajte MobileNotifier i javite nam svoje utiske!