Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> Nevidljive ikone za iPhone, iBlank-Cydia app
iblank

Nevidljive ikone za iPhone, iBlank-Cydia app

U  ovom tutorijalu želim vam predstaviti jednu korisnu, a uz to i besplatnu aplikaciju. Naime riječ je o Cydia aplikaciji pod nazivom iBlank i koja je namjenjena svim korisnicima koji neće ili ne žele koristiti aplikaciju Infiniboard (neograničeno dodavanje ikona na jedan screen), koja nije besplatna,a o kojoj je ranije bilo riječi. Sama svrha aplikacije iBlank je da njome možete kreirati neograničeni broj nevidljivih ikona, te time ostale vidljive ikone raspodjeliti na zaslonu baš na ono mjesto na koje hoćete. Kao što znamo iPhone ne dozvoljava raspored ikona na zaslonu po vašoj želji nego ih pakira po redosljedu. Ovo je idealna aplikacija za sve one koji ne žele tvornički raspored ikona na zaslonu, nego si žele na svakom zasebnom zaslonu imati određeni broj ikona, sa točnim rasporedom. Najčešći slučaj potrebe za ovom aplikacijom je recimo kada nam se na wallpaper-u nalazi slika voljene osobe pa ne želimo ikonama prekriti njeno lice, nego želimo da se vidi. Onda je aplikacija iBlank idealna za vas, jer njome ćete na sva ona mjesta na zaslonu koja želite da se vide staviti nevidljivu ikonicu, te time ostale vidljive ikone slagati dalje po želji.

Moram vam napomenuti da za instalaciju ove aplikacije morate imati jailbreak-an iPhone, te ako vaš jailbreak niste napravili do sada, možda sada i je pravo vrijeme za to. Za sve one koji nisu sigurni što vam jailbreak donosi sa sobom, možete provjeriti ovdje.

Postupak same instalacije je isti kao i svaki put do sada. Otvorite Cydia i u search bar utipkajte iBlank:

iBlank

a zatim kliknite na install u gornjrm desnom kutu:

iBlank

Nakon uspješno obavljene instalacije, na zaslonu će vam se pojaviti nova ikonica koja predstavlja iBlank aplikaciju. Tapnite na tu ikonicu i otvorit će vam se aplikacija:

iBlankiBlank

Dovoljno je da samo tapnete na broj koliko vam je nevidljivih(blank) ikonica potrebno da bi složili zaslon po vašoj želji. Kada blank ikonice budu kreirane dobit ćete obavjest u vidu pop up prozorčića:

iBlank

Sada su vam ikone kreirane te ih možete koristiti i raspoređivati po zaslonu točno onako kako to vama odgovara.

iBlank

Kao što i vidite na ovom screenshot-u, ove blank ikone možete pomicati na željeno mjesto i isto tako i brisati kao i vidljive ikone.

Htio bih samo napomenuti da nakon kreiranja ikona, te napuštenja aplikacije iBlank, vaš telefon će ostati par sekundi smrznut. Znači neće reagirati na komande. Pretpostavljam da je to dok se prazne ikone ne integriraju u springboard. Cijeli proces smrzavanja ne bi trebao trajati duže od 10 sekundi.

Ako je ovo program koji vam je doista trebao, ali ga niste mogli samostalno naći, ne propustite nas like-ti na Facebook-u ili Twitter-u da bi i drugi mogli naći put ka komercijalnim i korisnim Cydia aplikacijama.