Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> Play flash video u svom Safari browser-u, tutorijal
iphone_flash_player

Play flash video u svom Safari browser-u, tutorijal

Mnogi od vas su sa velikim zadovoljstvom i oduševljenjem prihvatili vijest da je Apple konačno zakopao ratne sjekire sa Adobe-om i dozvolio u AppStore-u legalno download Skyfire browser-a koji podržava Flash player. Međutim nakon prvoga vala oduševljenja prašina se slegla i ostala je jedna istina da je ovo samo polovično riješenje i da trajni problem i rat između Apple-a i Adobe-a nije ni blizu kraja. Ja ću vam u ovom tutorijalu ponuditi po meni malo bolje riješenje od SkyFire browser-a ( ovo je moje osobno mišljenje i kao takvo ne mora značiti da je za vas ispravno, te da se sa njime slažete ). Naime radi se o java skripti koju ćemo dodati u vaš Safari web browser, te pomoću nje moći gledati sav Flash sadržaj u vašem Safari-ju bez da morate za određene stranice otvarati u drugom pregledniku ( ovoga puta u pitanju je Skyfire preglednik ).

Kao i svaki put do sad moram vam skrenuti pažnju da je za ovo potreban iPhone koji je jailbreak-an. Za vas malo naprednije korisnike, znate da baš java skripte i nisu trajno i legalno riješenje, ali za dobrobit svih ova skripta će nam u mnogome olakšati surfanje i prelistavanje omiljenog sadržaja, a bez toga da moramo skakati iz browser-a u browser. Ne znam vas, ali mene užasno nervira kada moram nako duže vremena surfanja otvarati skyfire ako moram pogledati neki Flash sadržaj. U svakom slučaju jedna korisna stvar za koju ćete se sami odlučiti da li vam je potrebna ili ne.

Pokušat ću vam u par koraka objasniti cijeli postupak, nakon koga ćete moći bez problema gledati sav Flash sadržaj u omiljenom nam Safari browser-u.

KORAK 1: Otvorite vaš Safari preglednik i u Serarch bar upišite slijedeću adresu: http://iosflashvideo.fw.hu

iosflashvideo

iosflashvideo

KORAK 2: Pritisnite oznaku + za dodavanje bookmarks-a na vašem Safari-ju ze će vam se ponuditi slijedeće opcije:

iosflashvideo

Vi tapnite na DODAJ OZNAKU ili na ADD BOOKMARK ako koristite engleski meni za svoj iPone i time ste ovu stranicu spremili u omiljene ili bookmark stranice.

KORAK 3: Ovo je ujedno i najvažniji korak cijelog procesa te obratite pažnju da ne zabrljate u ovom koraku. Dobro obratite pažnju što treba napraviti, ako niste sigurni bolje pitajte u komentarima ispod posta. Tapnite na oznaku bookmarks-a to je ona ikonica u dnu koja liči na otvorenu knjigu i otvorit će vam se slijedeće:

iosflashvideo

Tapnite na Uredi u donjem lijevom uglu te će vam se otvoriti idući screen:

Tapnite na iOSFlashVideo te će vam se otvoriti idući screen:

iosflashvideo

Sada je najvažniji dio, obrišite sve prije #javascript…..:

iosflashvideo

  • Znači brišete sve na lijevo od znaka #. Dobro obratite pažnju na ovo, ako treba pročitajte dva puta

Ako ste sve uradili kako treba potvrdite na ok i izađaite iz bookmarks-a. I to bi bilo to, sada mžete uživati u svojim omiljenim stranicama sa Flash sadržajem u svom omiljenom Safari-ju.

NAPOMENA: Otvorite stranicu sa Flash sadržajem, te ako je browser ne otvori automatski Flash sadržaj, onda odite na bookmarks te tapnite na iOSFlashVideo, te će vam se onda željeni sadržaj sam otvoriti.

Nadam se da ćete uživatu u postojećim proširenim mogućnostima surfanja. Ako ste zadovoljni like-te i  podjelite našu priču priču na Facebook-u ili Twitter-u da bi i drugi mogli uživati u dodatnim mogućnostima svoga iPhone-a.

  • Heineken Sale

    ja sam uradio sve po uputama ali i dalje ne mogu gledati flash video preko safarija (tocnije ne mogu gledati south park)

  • Zeljko Sibalic

    Ni meni ne radi 3G-8G,os4.1

  • Oiu

    ne radi