Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> Pull To Refresh mail inbox – Cydia aplikacija za jednostavan refresh mail inboxa
PullToRefresh

Pull To Refresh mail inbox – Cydia aplikacija za jednostavan refresh mail inboxa

Vodeći se time da sigurno vas 99% koji koristite iPhone, također koristite i Facebook aplikaciju koja je besplatna i jedna od najpopularnijih na AppStore-u. Sigurno se pitate kakve to sada ima veze sa naslovom ovoga posta? Ima i to velike veze, a zašto, objasnit ću vam u nekoliko idućih rečenica. Svatko od vas je navikao na vrlo jednostavno riješeno osvježavanje svoje naslovnice kada se nalazi u Facebook aplikaciji, a ono se svodi na vertikalni scroll stranice od najnovijeg posta pa nadole. Znači jednostavnim potezom prsta spustimo sadržaj stranice uprema dole i refresh-amo naslovnicu te nam se najsvježiji postovi pojave gore. Ili što bi jednostavnije rekli “pull down to refresh”.

Pitam se iskreno da li su se mnogi od vas čisto iz navike, kao i ja, nebrojeno puta zeznuli i isto pokušali refresh-ali svoj e-mail inbox. Ja skoro svaki put kada sam u inboxu i kada pregledam sve pristigle mail-ove pređem prstom onako mahinalno prema dole, ne bi li osvježio listu i vidio da li je u međuvremenu stigla neka nova pošta. E pa za sve nas koji dosta stvari činimo iz navike, te ih se teško odričemo, Cydia je napravila jednostavno riješenje u vidu malenog tweak-a koji se zove Pull To Refresh. Funkcija ovoga tweak-a vam je do sada savršeno jasna, ali da pređemo korak po korak, od same instalacije pa do njenog korištenja kao što ste do sada i navikli.

Naravno kao i uvijek moram vam napomenuti da je glavni uvjet da uživate u prednosti ovoga tweak-a jailbreak-ani iPhone, jer se aplikacija nalazi u Cydia-i. Ako do sada niste napravili jailbreak na svome ljubimcu, sada je možda pravo vrijeme da to uradite.

Otvorite Cydia i u Search baru upišite Pull To Refresh i pojavit ća vam se željena aplikacija:

Pull To Refresh

Tapnite na nju i otvorit će vam se već dobro poznati zaslon za instalaciju aplikacije:

Pull To Refresh

Instalirajte datu aplikaciju, te će iPhone od vas zahtjevati restart springboard-a. Kada ste restartali springboard spremni ste koristiti svoj novi tweak.

Želio bih vam samo ponovno napomenuti da nećete imati ikonicu za ovaj tweak, obzirom da se on samom instalacijom integrirao u vaš iOS, te ćete ga dalje koristiti kao opciju koja je došla uz sam operativni sustav. Cilj većine tweak-ova koji se nalaze u Cydia je ustvari da pokrpa rupe koje je sam Apple izostavio u svom OS, te se one integriraju i grafičko sučelje im ne odudara od korisničkog interfejsa na koji ste navikli.

Sama upotreba tweak-a bi trebala ovako izgledati:

Pull To Refresh

Znači kada se nalazite u pretincu pristigle pošte, samo jedan pull na dolje i inbox će se refresh-ati i novo pristigla pošta će vam se učitati. Po meni vrlo korisna stvarčica, koja će nam olakšati korištenje samog iOS-a, a ispratit će navike kojih se svi mi teško odričemo.

Ako vam je ovaj tweak bio potreban, te ga smatrate korisnim i funkcionalnim za svakodnevnu upotrebu, ne zaboravite nas like-ati na Facebook-u ili Twitteru i time nas približiti većem broju ljudi kojima naš blog može koristiti, bilo za pomoć, bilo za unapređenje svojeg korisničkog znanja vezanog za iPhone.