Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> RetinaPad – Kako izbijeći pikselizaciju iPhone aplikacija na iPad-u
retina

RetinaPad – Kako izbijeći pikselizaciju iPhone aplikacija na iPad-u

Evo korisne aplikacije za vlasnike iPad-a! Imate aplikaciju koju često koristite na iPhone-u? A ta aplikacija nema verziju i za iPad, nego je koristite smanjenu na iPad-u jer kad je povećate (opcija “2x” u donjem desnom kutu na iPad-u) izgleda loše ispikselizirano, i stvarno vam ide na živce..?!

Evo riješenja za te naše muke… Aplikacija se zove RetinaPad! Važno je napomenuti da aplikaciju treba platiti 2,99$. Preduvjet je da imate JailBreak-an iPad, instaliranu Cydia-u i da ta aplikacija koju želite koristiti je prilagođena za iPhone 4 Retina Display.

Korak 1. Otvorite Cydia-u. Tapnite u sekciju Search i upišite RetinaPad.

Korak 2. Tapnite na RetinaPad. U sljedećem prozoru tapnete na Install, pa Purchase i onda Confirm.

Korak 3. Nakon što vam instalira paket, trebati će tapnuti na Restart Springboard.

Korak 4. Da bi RetinaPad popravio pikselizaciju na aplikaciji, morate aktivirat opciju za svaku aplikaciju posebno. Na način da odete u Settings.app i niže na popisu instaliranih aplikacija nađete RetinaPad i onda s desne strane upalite “prekidač” :) za pojedinu aplikaciju. Obratite pozornost da prethodno isključite te aplikacije iz Multitasking-a. Gotovo! Sada će vam sve aplikacije koje imaju Retina Display podršku izgledati dobro ispikselizirano kada je povećate na iPad-u. Obratite pozornost na usporednu sliku, prije i poslije instalacije RetinaPad aplikacije na primjeru FaceBook aplikacije koja nema verziju za iPad, a ima
podršku za Retina Display.

USPOREDNE SLIKE:

Prije RetinaPad appPoslije RetinaPad app

Nastavite nas i dalje pratiti na blogu Omizio, Twitter-u i FaceBook-u! Za dodatna pitanja ostavite
komentar u sekciji ispod članka, rado ćemo vam pomoći ako imate
problem na ovaj način, dok Forum ne bude Online.