Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apps >>> Safari – pull to refresh, osvježite svoj Safari browser jednostavno
pull-to-refresh-safari

Safari – pull to refresh, osvježite svoj Safari browser jednostavno

Za sve nas ljenivce, koji kada se naviknemo na neki easy tweak jako teško prihvaćamo drugi, u Cydia paketu stiže novi tweak Pull to refresh Safari. Ovaj tweak ća nam svima olakšati korištenje Safari browser-a. Obzirom da je Apple zaboravio na ovako nešto u svom originalnom iOS-u, Cydia deplovery su se potrudili sasvim jednostavno nadomjestiti ovaj propust. Naime radi se o tweak-u koji nam dozvoljamo da refresh-amo svoju aktualnu stranicu na Safari browser-u samo jednim jednostavnim povlačenjem stranice na dole. Sigurno svatko od vas tko koristi Facebook za iPhone navikao je na ovu vrstu refresh-anja. Ranije sam pisao i o tweeak-u Pull to refresh mail, koji je bio jako prihvaćen od vas.  Za sve one koji su se navikli na ovaj najednostavniji način refresh-anja aplikacija slijedi tutorijal  Pull to refresh Safari.

Vjerovatno svi već znate da vam za ovaj tweak treba jailbreak-an iPhone, te repo BigBoss koji u većini slučajeva dolazi sa Cydia-om. Ukoliko ne uspijete pronaći ovaj tweak u Cydia, morat ćete dodati BigBoss repo u svoj iPhone. Ukoliko još nemate jailbreak-an iPhone sada je pravo vrijeme za to, obzirom da do kraja dana stiže i untethered jailbreak za 4.2.1. Za sve koji još uvjek ne znaju što točno dobijaju jailbreakom svog iPhone-a mi smo za vas izdvojili neke od bitnijih razloga za jail break, a također neke od funkcija smo i zasebno obradili u svojim tutorijalima. Jedan od korisnih primjera nalazi se u našoj sekciji kako mjenjati teme i ikone svoga iPhonea.

Za početak, kao i uvjek do sada, otvorite Cydia te u search bar upišite Pull to refresh Safari:

Pull to refresh Safari browser

Tapnite na tweak Pull to refresh Safari, a zatim na install u gornjem desnom kutu vašeg zaslona:

Pull to refresh Safari browser

Nakon uspješne instalacije, Cydia će tražiti restart springboard-a. Refresh-ajte ga i nakon toga ovaj tweak je uspješno integriran u vaš iOS.

Pull to refresh Safari browser

Moram vam napomenuti da nakon instalacije ovoga tweak-a, kao i svakog drugog,  nećete dobiti zasebnu ikonicu na svome zaslonu. Razlog tome je taj da se svaki tweak integrira(instalira) u vaš iOS, te postaje dio njega, tako da ni grafički ne odudara od samoga iOS-a.

Sada kada ste uspješno ispratili sve korake ovog tutorijala, spremni ste koristiti moj omiljeni, a vjerujem i vaš, tweak. Otvorite Safari preglednik i kada ste na stranici čiji bi refresh trebali uraditi, samo prstom povucite stranicu na dolje i stranica je uspješno refresh-ana. Tweak radi sa iOSom 4.x.x – iOS 5.x.x.

Pull to refresh Safari browser

Iskreno se nadam da će svakome od vas ovaj tweak dobro doći, te da će vam korištenje vašeg Safari-ja učiniti lakšim, bržim i funkcionalnijim. Ako djelite moje mišljene, te vam je ova malena aplikacija pomogla i olakšala surf internetom, ne propustite nas like-ti na Facebook-u i Twitter-u i tako nas približiti što većem broju ljudi, kojima će naši tutorijali i postovi dobro doći da prošire svoja znanja o iPhone-u i ostalim Apple uređajima.