Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Samurai II: Vengeance – Must have iPhone igra za sve ljubitelje drevnih japanskih ratnika
samurai-2-vengeance

Samurai II: Vengeance – Must have iPhone igra za sve ljubitelje drevnih japanskih ratnika

Već nekoliko decenija ratnici istočnjačkih kultura i njihova fascinantna povijest ne prestaju impresionirati ljude širom svijeta. Samuraji i Šaolini već godinama popularni su akteri igara dostupnih za sve ozbiljnije igrače platforme, a budući da Apple sa svojim iOS-om pogonjenim uređajima želi da uđe upravo u taj odabrani krug, ne smije nedostajati ni igara koje prate put drevnih japanskih ratnika. Možda i najuspjelija među tim igrama je Samurai II: Vengeance.Prvi dio ove igre donio je zadivljujuću grafiku, solidnu priču ali i jedan veliki nedostatak – kontrole bazirane na gestikulacijama, što nije naišlo na previše podrške kod korisnika. Drugi dio učinio je grafička rješenja još boljim a unaprijeđene su bile i komande tako da glavnim junakom sada upravljamo pomoću virtuelne palice a komande za napad zadajemo virtuelnim gumbićima. Poklonici stripa dolaze na svoje kad je dizajn igre u pitanju, scene borbe, likovi, temeljno osmišljene sredine izgledaju kao odličan strip kojem je magija udahnula život. Radnja se odvija u alternativnoj povijesti, u neku ruku mitološkom Japanu iz srednjeg vijeka. Snažni demon Orochi, zajedno sa svojim sljedbenicima, terorizira stanovnike Japana. Vi, kako bi to drugačije i bilo, ulazite u ulogu njegovog opasnog protivnika čiji je zadatak poraziti horde Orochi-jevih ratnika da biste se na kraju sukobili sa samim demonom u njegovoj lebdećoj palači. Ubijajući protivnike i uništavajući određene predmete iz sredine, kao što su mala burad, dobijate novac pomoću kojeg možete kupovati nove kombinacije ubojitih poteza koji će vam itekako biti od koristi kako budete napredovali kroz igru i bude sve teže poraziti vaše protivnike. Sijevanje katane, prskanje krvi, usporene scene sječe protivnika nakon pojedinih combo poteza, sve je to dio folklora kroz koji vas ova igra vodi tokom 7 nivoa. Sami nivoi programirani su linearno i kroz njih se probijate kroz brojne demone, povlačite ručice koje vam otvaraju vrata ili vas lebdećim splavovima prenose iz jedne sredine u drugu. Postoje tri mogućnosti podešavanja težine igre ali vjerujem da će i prvi, „easy,“ biti dovoljan izazov za većinu igrača. Kada jednom završite sa sedam nivoa, koliko traje „priča,“ uvijek se možete vratiti na „Dojo“ mode igre koji je koncipiran na golom preživljavanju, običnim riječima – stacionirani ste u jednoj sredini i zadatak vam je da što duže izdržite napade rijeke neprijatelja koji sa isukanim katanama dolaze po vas.

MADFINGER Games nudi vam ovu igru na App Store-u po cijeni od 2.99$. Ukoliko ste ljubitelj samuraja, stripova i hack & slash igara to je prihvatljiv iznos s obzirom na količinu zabave i uzbuđenja koje vam donosi Samurai II. Bitno je napomenuti da ako ovu igru jednom kupite za svoj iPhone ili iPod Touch, bez dodatne naplate je možete skinuti i za iPad.

Vaši komentari uvijek su dobrodošli a naš forum, Facebook i Twitter stranice uvijek su otvorene za vaše diskusije.