Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Sky Combat iPhone igra
sky-combat

Sky Combat iPhone igra

Chillingo kompanija koja je napravila Angry Birds, Ice Age i Cut the Rope nam donosi jos jednu odličnu iPhone “shot them up” akcionu igru.  Ako ste odrasli u 80-im i potrošili sav novac za užinu na arcade igre, onda će vas Sky Combat odmah podsjetiti na djetinjstvo i odlične igre za NES i Commodore 64 u seriji ratnih igara 1942,1943,1944.

U igri Sky Combat imate ulogu borbenog helikoptera koji uništava sve pred sobom koristeći se kišom metaka, bombi i raketa. Pored toga, morate skupljati “power ups” koji vam donose više života i bolju municiju. Svaka uništena stvar iza sebe ostavlja zvjezdice koje također morate pokupiti ako želite postići high score. Helikopter možete kontrolirati prstom ili tako da naginjete iPhone u željenom smjeru.

Po mom mišljenju, Sky Combat je bolja od bilo koje druge igre ovog tipa za iPhone, s obzirom da ima odličnu grafiku, a osim toga ima  i izvrsne kontrole koje još nisam našao ni na jednoj iPhone igri u tom stilu.

Sky Combat kako i mnoge igre, ima easy, normal i hard mode, međutim čak i na normal modu ju je prilično teško igrati i preći. Nakon što završite svih 10 nivoa imate opciju da igrate “endless mode” u kojem se borite dok ne izgubite život.

Ima još! Osim vožnje helikoptera, neke nivoe morate igrati kao tenk ili brod, što čini Sky Combat doista jedinstvenom igrom, budući da se ova različita vozila kreću na različit način, i čim se naviknete na jedno vozilo, igra vas prebaci na drugu vrstu vozila pa nikada nije dosadno.

Siguran sam da ste svjesni da App Store vrvi svakojakim igricama, međutim Sky Combat je definitivno jedna od onih koje ne smijete propustiti. Pogledajte video (spoiler alert) koji daje pregled svih nivoa:

A ako vas zanima kako je to izgledalo u 80-im onda pogledajte ovaj arcade video: