Saturday, 26 September, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Slice It! – Odlična logička igra za vaš iPhone
sliceit

Slice It! – Odlična logička igra za vaš iPhone

Siguran sam da među vama ima onih koji su do sada uspjeli završiti svaki mogući nivo Angry birds, Cut the rope, Fragger i na sličnih igara. Ako ste u potrazi za novom brzom zarazom danas vam možda mogu biti od pomoći. Spas je igra koja se zove Slice it!

Koncept igre je jednostavan, a to se pokazalo kao provjeren recept za uspjeh igre na App Store-u. Kao zadatak, na ekranu vašeg iPhone-a, pred vašim očima nacrta se određena geometrijska figura (iako nekad i nemaju baš veze sa geometrijom) a na vama je da sa određenim brojem poteza tu figuru podijelite na zadani broj dijelova. Igrati možete tako što jednim prstom napravite „rez“ preko figure na željenom mjestu, ali je mnogo praktičnije igrati sa dva prsa na ekranu jer tada vam se pojavi već gotova linija a na vam je da odredite ugao i mjesto gdje da siječete, što je mnogo preglednije i praktičnije. Nivo ćete preći kad sa zadanim brojem poteza figuru podijelite na traženi broj dijelova ali pored toga, igra ocjenjuje i ujednačenost veličine dijelova koje ste dobili. Što su dijelovi ujednačeniji to je i ocjena viša, a ako dobijete 5 zvijezdica otključat će vam se jedan dodatni „hint“ kojim si kasnije možete olakšati život.

Početni nivoi mogu vas prevariti jednostavnošću i uljuljkati vas u sigurnost da će te sa ovom igrom brzo biti gotovi ali ubrzo se ploča okreće. Oblici postaju sve komplikovaniji neki zadaci gotovo nemogući, a pojavljuju se barijere na ekranu kroz koje je nemoguće sijeći. Jednostavna izvedba, ali opet toliko zarazna da vas natjera da ne ispuštate iPhone iz ruku te nekad i uspješno poteže vaše živce prema granici. Zbog toga, jedan mali savjet – trudite se da na jednostavnijim nivoima zaslužite ocjenu od 5 zvjezdica pa je kasnije dobivene hint-ove možete iskoristiti kad se stvari zakomplikuju.

App Store vam nudi i besplatnu verziju ove igre a za 0.99$, što je cijena pune verzije, dobija se puno više nivoa. Moj zaključak – jedna od boljih puzzle igara na App Store-u!

Diskutovati o ovoj odličnoj igri možete na našem forumu, ali i na Facebook-u ili Twitter-u.