Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> Stay Opened – Cydia tweak koji dozvoljava da AppStore ostane otvoren bez obzira na broj različitih download-a
StayOpened

Stay Opened – Cydia tweak koji dozvoljava da AppStore ostane otvoren bez obzira na broj različitih download-a

Vjerojatno ne postoji nitko od vas kome ne ide na živce slijedeća situacija.  Idete u AppStore sa namjerom download-ati više korisnih aplikacija koje su vam potrebne, što za posao, što za zabavu, što za svakodnevno korištene aplikacije koje vam olakšavaju život. A onda nakon svake zasebne aplikacije na koju tapnete instalirati AppStore se zatvori te vam prikaže zaslon na kome se nalazi aplikacija koja se dovnload-uje i njen progres u download-u. Onda da bi išli u download iduće aplikacije, ponovno isti proces, treba pokrenuti AppStore, čekati beskonačno dugo da on opet sve učita, onda naći iduću željenu aplikaciju, tapnuti na instal i AppStore se opet zatvara. I tako ista priča u nedogled, točno onoliko puta koliko vama željenih aplikacija treba u datom momentu.

Svatko je bar jednom pomislio koliko bi lijepo bilo kad bi download željene aplikacije sa AppStore-a otišao u background, a vi mogli nastaviti fino pretragu po AppStore-u upravo tamo gdje ste stali. Koliko bi vam to samo vremena i živaca uštedelo. E pa sada je to moguće uz pomoć jednog malog i doista korisnog Cydia tweak-a, koji je uz sve to i besplatan.

Kao i svaki put do sada moram vam napomenuti da za ovaj Cydia tweak morate imati jailbreak-an iPhone. Ako to niste do sada uradili, onda je možda sada pravo vrijeme da se odlučite i pravilno izaberete jailbreak za svoj iPhone, te počnete uživati u proširenim mogućnostima svoga ljubimca.

Ovaj tweak vam se nalazi naravno u Cydia-i te pod ModMyi repo-om te radi na iOS 4.x  i iOS 5.x. Ovaj repo vam dolazi skupa sa Cydia-om, ali ako ga kojim slučajem nemate možete ga i vi sami dodati. Ako ne znate što je REPO i kako ga dodati u Cydia-u tuorijal o tome možete naći ovdje.

Kao i svaki put do sada da bi skratili vrijeme traženja željenog tweak-a idite u  Search bar u Cydia, te tamo utipkajte StayOpened, to je naziv tweak-a koji će nam u mnogome uštediti vrijeme kod downloada u AppStore-u. Ponudit će vam se željeni tweak:Cydia tweaks

Tapnite na njega te će vam se otvoriti zaslon sa verzijom ove aplikacije 1.1:

Cydia tweaks

Naravno tapnite na install i ovaj tweak će vam se sam instalirati u operativni sustav na vašem iPhone-u. Nakon install-a trebat ćete restartati vaš springboard.

Cydia tweak

Nakon restarta sprinboard-a normalno će vam startati iPhone, ali samo jedna mala napomena za početnike. Nemojte tražiti po zaslonu ikonicu za ovu instaliranu aplikaciju, jer nije u pitanju klasična aplikacija, nego tweak koji se integrirao u vaš iOS te će odrađivati svoj dio posla kad god pokrenete Appstore.

Ako ste pratili upute, te sve uradili kako treba pokrenite AppStore odmah i  možete početi u uživanju beskonačnog broja downloada, a da vam pri tome AppStore ostaje otvoren i točno na onom mjestu gdje ste bili prije početka instaliranja željene aplikacije. Znači nakon starta downloada, vi dalje možete nastaviti pretraživati ostale aplikacije u AppStore-u bez ponovnog učitavanja cijelog njegovog sadržaja.

Cydia tweakCydia tweak

Iz prethodna dva screenshot-a vidimo da AppStore ostaje otvoren i poslije naredbe instaliraj, što prije ovog Cydia tweak-a nije bio slučaj. A druga slika vam pokazuje da je proces instalacije u tjeku dok je AppStore ostao otvoren.

Meni osobno ovo je jedna od najkorisnijih aplikacija koje vam mogu uštediti vrijeme i živce.

Pretpostavljam da će svatko tko ima jailbreak-an iPhone instalirati ovaj tweak, te da će mu isti svakodnevno biti od koristi. Vremenom ćete i zaboraviti za ovaj tweak, ali kad uzmete nečiji drugi iPhone, recimo prijateljev, da mu predložite par nekih zanimljivih, besplatnih aplikacija, a on nema instaliran StayOpened, onda ćete se svakako sjetiti mene i ovog tutorijala i biti ćete zahvalni tvorcu ovog tweak-a na vremenu koje vam je uštedio.

Ako smo vam ovim  postom pomogli, te mislite da bi ovaj tweaks mogao i drugima biti na korist, recimo netkome od vaših prijatelja, možete nas like-ati na Facebook-u ili Twitter-u i tako omogućiti da što veći broj ljudi dobije informaciju o novostima iz sveta pod omiljenim nam logom “zagrižene jabuke”.