Thursday, 24 September, 2020
Home >>> Apps >>> Više od milijun aplikacija je podneseno u App Store do danas!
appstore

Više od milijun aplikacija je podneseno u App Store do danas!

Oni koji prate iOS od njegovih samih početaka (dok se još zvao iPhone OS) znaju da App Store nije počeo sa radom do predstavljanja iPhonea 3G, sada u tehnološkom smislu davne 2010. godine. Jedini software koji ste mogli konzumirati a da nije poticao od samog applea bile su web aplikacije. Danas, nešto više od četiri godine od početka rada, čuli smo zadivljujući podatak da je na App Store do današnjeg dana podneseno više od milijun aplikacija (i igara).

Do ovog podatka došli su u kompaniji Appsfire koja svojim korisnicima pomaže da nađu najbolje aplikacije i najbolje ponude na appleovom dućanu za mobilne aplikacije.  Prema njihovim podatcima, od milijun pomenutih aplikacija 493,289 se plaćaju a ostatak je besplatno. Na igre otpada 158,848 (mislio sam da će ovo biti veća cifra). Kada je Apple predstavio iPad mini spomenuto je 700,000 aplikacija a do brojke od milijuna dođemo onda kada na 700 tisućica dodamo sve one aplikacije koje se više ne nude na App Storeu.

Pogledajmo kakva je situacija danas. Točna cifra svih trenutno dosutpnih aplikacija iznosi 736,247 od kojih se 336,270 plaća a 120,065 su igre. Ne treba biti nikakav ekspert pa utvrditi da će ove brojke nastaviti da skaču u skorijoj i daljoj budućnosti.

Koliko aplikacija vi trenutno imate instalirano na svome uređaju?

 

Izvor: TheNextWeb