Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> Zabranite iPhone-u da briše aplikacije bez vašeg odobrenja
shake

Zabranite iPhone-u da briše aplikacije bez vašeg odobrenja

Jeste li ikada dali ‘i’ uređaj djetetu da se poigra, da bi ubrzo uvidjeli da vam je izbrisano pola aplikacija? Možda ste ga posudili supruzi ili prijatelju sa istim rezultatom?  Mnogi od nas su bar jednom poželjeli da imaju opciju zabrane brisanja aplikacija na iPhone-u. Ovdje ćemo vam pokazati dva načina na koja to možete uraditi.

Undeletable Apps Tweak

Ovog jutra je na BigBoss Repo-u izišao novi Cydia Tweak pod imenom “Undeletable Apps”. Undeletable Apps tweak zabranjuje brisanje aplikacija sa iPhone-a, tako što vam obriše mali x u uglu aplikacije. Tweak je potpuno besplatan i mislim da je veoma koristan za sve koji su na nižoj verziji od iOS 4.2. Naravno, da biste koristili ovaj Tweak morate imati jailbreak-an telefon.

Ograničenja iOS 4.2

Drugi način, za sve one koji nisu još jailbreak-ali, je preko samog iOS-a. Naime, u svom posljednjem firmware-u 4.2 Apple je ubacio sekciju sa ograničenjima, koja vam osim raznih drugih stvari dozvoljava da zabranite iPhoneu da briše aplikacije.

Nakon što aktivirate Ograničenja morate prebaciti “brisanje aplikacija” dugme na off ili “0”. Ova opcija će vam također zabraniti brisanje aplikacija na isti način, tako sto će izbrisati mali x znak iz ugla aplikacije sto možete vidjeti na gornjoj slici.

Nadam se da će vam jedna od ovih mogućnosti pomoći.