Saturday, 19 October, 2019
Home >>> JailBreak >>> Ac1dSn0w beta 2 je dostupan
AcidSnow

Ac1dSn0w beta 2 je dostupan

Prošlog tjedna imali smo priliku da vas upoznamo sa novim igračima jailbreak scene – Pwn Dev Teamom i njihovim jailbreak alatom Ac1dSn0w. Kao Redsn0w i Sn0wbreeze, i ovaj alat može izvršiti tethered jailbreak na vašem iUređaju pogonjenim iOSom 5, pod uslovom da se ne radi o uređajima sa A5 procesorom (iPhone 4S i iPad 2). Većina nas se nadala da će Ac1dSn0w ponuditi untethered jailbreak za iOS 5 i tako unijeti malo svježine u pomalo umrtvljenu scenu, ali pored tog nedostatka bilo je još problema.

MuscleNerd je ubrzo nakon što je alat postao dostupan putem Twittera ustvrdio da se ovaj alat ne može smatrati legalnim jer u sebi sadrži Appleov code. Nakon ove spoznaje kolege sa blogova diljem svijeta ubrzo su povukli svoje tutoriale i sam alat iz download sekcija. Čekao se odgovor samog Pwn Dev Teama, a srećom, na njega se nije dugo čekalo. Od jučer je Ac1dSn0w dostupan u beta 2 inačici a njegovi tvorci tvrde kako alat više ne koristi Appleov code. Dakle, alat se sada može smatrati legalnim. Očekuje se da će druga beta ispraviti bug zbog kojeg alat nije radio kod određenog broja korisnika. Ekipa iz Pwn Dev Teama kaže kako u budućnosti možemo očekivati i opciju jailbreakanja na daljinu, što bi bio pravi novitet, te bi otvorilo mogućnosti da iskusniji korisnici pomažu početnicima u svijetu jailbreaka.

Ac1dSn0w beta 2 je dostupan (trenutno) samo za Mac OS X a možete ga skinuti sa službene stranice Pwn Dev Teama. Sa njim možete tethered jailbreakati iPhone 3GS, iPhone 4, iPad i iPod touch 4 na iOSu 5 i 5.0.1.  Detaljne jailbreak upute za Mac korisnike – uskoro!