Sunday, 17 November, 2019
Home >>> Apple >>> iOS >>> Alat za semitethered jailbreak dostupan na Cydiai!
ios5-460x2501

Alat za semitethered jailbreak dostupan na Cydiai!

Alat koji se danas pojavio na Cydiai pomoći će svima vama koji ste bili nestrpljivi te svoj iUređaj na iOSu 5 jailbreakovali preko tethered metode. Preko BigBoss repoa na Cydiai sada je moguće nabaviti alat za semi tethered jailbreak, ali što sa time dobijate?

Vjerujem da većina vas zna koje probleme sa sobom nosi tethered jailbreak. Otvara vam bespuća tweakova i aplikacija koje ne pronalazite na App Storeu i sve je divno i krasno dok se baterija vašeg uređaja ne potroši (prije nego što stignete do punjača) ili iz nekog razloga morate napraviti reboot uređaja. Da bi ste isti ponovo upalili morate ga spojiti sa računalom ili ste osuđeni na Apple logo koji ćete gledati do daljnjeg. Semi tethered jailbreak u ovoj inačici omogućit će vam dizanje iOSa bez računala i korištenje nekih osnovnih aplikacija. Ovo rješenje nije bez vraga jer nakon reboota nećete moći da koristite niti jednu aplikaciju iz Cydiae niti Safari i Mail aplikacije. Svi oni koji su se našli u toj situaciji kada su morali da obave važan telefonski poziv ali se njihov tethered jailbreakovani iPhone ugasio znat će da cijeni ovakvu priliku.

Dakle, ukoliko se vaš iPhone sa semitethered jailbreakom ugasi (ali prisutno je još “života” u njegovoj bateriji), moći ćete ga upaliti te obavljati pozive i slati SMS poruke, slušati muziku, gledati video sadržaje na uređaju, pristupiti App Store aplikaciji ali morate zaboraviti na mailove i surfanje. Dizanje operativnog sustava će trajati nešto duže a pored toga morate da imate još nekoliko stvari na umu. Neki korisnici kažu da nakon instalacije svoj uređaj ne mogu spojiti na iTunes (i dalje možete syncati sve sadržaje preko iClouda), te da ne radi App Sync koji se koristi za krekirane aplikacije. Neki su takodjer primjetili da reboot uredaja traje i do 5 minuta. Ako se možete živjeti sa svim ovim što sam napisao i želite semi tether, evo i uputa.

Ovaj alat nećete pronaći preko “normalnog” BigBoss repoa već u Cydiai morate dodati ovaj repo:
http://thebigboss.org/semitether/

Nakon dodavanja repoa instalirajte “Semi-tether” te napravite reboot uređaja i preko RedSnOw alata podignite OS (kao što činite i inače kada je na vaš uređaj primjenjen tethered jailbreak). Vaš uređaj je sada jailbreakovan na semi tethered način.

Omizio team ovu metodu nije isprobao na vlastitim uređajima. Isprobalo ju je dosta korisnika diljem svijeta a problemi su navedeni gore u tekstu. Omizio team nije odgovoran za štetu koju eventualno možete nanijeti svom uređaju.

Da li planirate pribjeći ovoj metodi. Mi se nadamo skorom izlasku untethered jailbreaka ali trenutno nikakva detaljna informacija nije dostupna. Pratiti nas možete i putem naših Facebook i Twitter stranica.

 • Ivica Alapic

  evo ovako, ja imam tethered jailbreak ios 5 i sad me zanima kad dođe pravi untethered jailbreak hoću ga moći staviti i kako :D

  • Darko_Omizio

   Moći ces ali ces prvo morati restore napraviti pa onda untethered JB… Bez brige biti će tutorial na vrijeme… ;)

   • Anonymous

    hvala e, legenda si jer svakom odg. i pokušaš pomoći! :*