Monday, 16 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Apple zakrpio obe jailbreak rupe (SHAtter i Limera1n) u novom hardwareu
jailbreak

Apple zakrpio obe jailbreak rupe (SHAtter i Limera1n) u novom hardwareu

Nažalost, ovaj put donosimo loše vijesti za jailbreakere. Hacker @iH8sn0w je potvrdio preko twittera da je Apple zakrpio Limera1n hardware exploit na iPadu 2. Par sati kasnije @MuscleNerd je potvrdio da je Apple također zakrpio SHAtter exploit što znači da trenutačno ne postoji hardware jailbreak ni za jedan novi iOS uređaj počevši sa iPad-om 2.

Svi novi jalbreak alati od iOS-a 4.0, rade na Geohotovom Limera1n bootrom exploitu. Ovo je bio hardware exploit što znači da se nije mogao zakrpiti na ni jednom od postojećih iUređaja do A4 iphonea 4.

Osim hardware rupa, postoje i software rupe. One se lakše pronađu, međutim Apple ih može lako zakrpiti preko iOS updatea. To znači da bi Dev Teamovi mogli čekati duže da izbace jailbreakove.

Za sada su to loše vijesti za svakoga tko namjerava da naruči novi iPad 2. Za sada ne postoji hardware jailbreak za ovaj uređaj niti ijedan novi ‘i’ uredjaj koji ce izaci u buducnosti.

Sada je jedino pitanje kada će se naći nova hardware rupa na A5 konfiguraciji uređaja.

Što to znači za ostale korisnike?

Za sada nam ostaje da pričekamo dok neko ne nađe neku novu jailbreak rupu, hardware ili software. Kao što već znate, GeoHot, koji je stručnjak za ovo, je u problemima sa Sony-em oko PS3-a tako da ne vjerujem da će on raditi na ovome. Preostaje nam Comex koji je kreirao userland jailbreak što je najjednostavniji alat ikada napravljen (jailbreakme.com za iOS 4.0).

Da li itko namjerava naručiti novi iPad 2 iz USA? Znate li da je otključan i da se može korisiti na bilo kojoj GMS mreži?