Monday, 16 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> Čekanje na novi jailbreak se nastavlja
iphone-6-back-side

Čekanje na novi jailbreak se nastavlja

iOS 8.1.3 je već prije par mjeseci uništio TaIG jailbreak alat i od tada nismo čuli previše o novom jailbreaku. Većina nosvosti su bile povezane s čekanjem na iOS-a 8.3 i izlaskom Apple Watcha što nam govori da TaIG team vjerovatno ne želi da potroši exploite koje su pronašli do sada. Ili s druge strane veoma je moguće da ih nemaju tako puno kao što su nam dali do znanja u prošlosti.

Sada kada je iOS 8.3 izbačen čujemo od MuscleNerda na Twitteru da je iOS 8.3 zakrpio 39 novih sigurnosnih propusta ukljčujući još jedan od propusta koje je TaIG team koristio za njihov jailbreak alat. U prošlosti bi ovo značili da ćemo se načekati novog jailbreaka mjesecima. Međutim nastupom na scenu, TaIG team nas je iznenadio sa izbacivanjem nekoliko jailbreak alata u veoma kratkom vremenskom roku.

Osim zatvaranja jailbreak propusta već je pronađen Touch ID bug u novom firmwareu što znači da će Apple uskoro izbaciti iOS 8.3.1.

Što to znači za one koji čekaju novi jailbrak alat? Teško je reći. Veoma je moguće da će ovo produžiti čekanje ili bar usporiti development novog alata. Ako niša TaIG će vjerovatno čekati da Apple zakrpi Touch ID bug prije nego što izbaci novi jailbreak. U svakom slučaju veoma je moguće da ćemo se načekati novog jailbreaka. Što vi mislite?

  • Z

    Hmm, da vjerovatno svi kao i ja cekamo da izadje new jailbreak ali kao sto ste naveli sada ce mo jos malo duze pocekati dok ne isprave bugove.Mada iskreno sam sve blize mislju da osvjezim svoj iPhone 6 sa novi OS-om 8.3 i krenem u ” postene” vode i ako mi koj app zatreba odem u app store i kupim.Ali sam jos daleko od odluke…

  • robee

    Nekada je JB puno znacio, no sada je iOS postao sasvim solidan, tako da mi nedostaje samo nekoliko sitnica..kao sto je activator (bilo bi idealno kada bi tako nesto postalo dio iOS-a, navikao sam sve radnje raditi gestama i ovo je jedan od navaznijih tweakova koji mi fali :( ), ima jos cca 15-20 tweakova bez kojih se i moze no lijepo ih je imati i perslonalizirati si iPhone :)