Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Comex navodi: iOS 4.3 jailbreak Userland Exploit
comex-userland-jailbreak-main

Comex navodi: iOS 4.3 jailbreak Userland Exploit

Prošlog tjedna smo dobili dvije odlične jailbreak novosti. Prva je od poznatog hackera Comexa koji je jailbreak-ao iPad 2 par dana nakon što je ovaj uređaj došao na tržište, te onda od i0n1ca koji je navodno našao bootrom exploit pa onda obećao jailbreak do kraja prošlog tjedna.

Vikend je došao i prošao a da nijedan od ova dva hackera nije javio ništa novo vezano za untethered jailbreak.

Za sada ipak postoji tethered jailbreak za iOS 4.3 preko SnowBreeze-a. Međutim, ja ga ne bih preporučio.

Comex je jučer na Twitteru potvrdio da je njegov jailbreak “userland” što znači da je software exploit koji se može uraditi sa samog iUređaja, nešto kao Jailbreakme.com Jailbreak.

Userland jailbreak bi mogao biti prilično jednostavan za korištenje, međutim to također znaci da ga Apple može poništiti sljedećim iOS updateom.

Obzirom da smo upravo saznali da novi iOS 4.3.1 izlazi za dva tjedna, mislim da je lako pogoditi da će Comex pričekati bar ta dva tjedna da izađe ovaj update prije nego izbaci ikakav jailbreak alat.

S druge strane, i0n1c-ov bootrom exploit se može samo popraviti promjenom hardware-a što pak znači da bi on mogao pričekati da izađe iPhone 5 prije nego izbaci svoj jailbreak alat.

Što vi mislite o ovome? Da li je bolje pričekati iPhone 5 i iOS 5 ili izbaciti jb sto prije?

 • tvou88

  tako mozemo cekati I iphone 17 sa iosom 44!

 • Sank

  Baš tako tvou88, čemu čekanje? Stalno se nešto čeka i na kraju šipak. Tako su govorili da će za unlock čekati iOS 4.3, a sad izgleda da se nije dovoljno čekalo nego ćemo valjda čekat iOS 5, bljah. Ja mislim da ih je Apple sj… i to dobro i da stara garda više nije sposobna napraviti novi unlock, a čini se da će i sa jailbreakom imati sve više problema.

  Čini se da sam ipak na kraju dobro napravio što sam uzeo tvornički otključan iPhone ;-)

 • mario
  • Da izbacen je jaijlbreak ali je tethered… Mi cekamo unthered JB…..