Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Dev-Team već radi na untethered jailbreak-u za iOS 4.3
iOS-4.3

Dev-Team već radi na untethered jailbreak-u za iOS 4.3

Kernel exploit koji je iskorišten u novoj verziji GreenPoisOn-a da bi se dobio untethered jailbreak za iOS 4.2.1 je već zakrpan od strane Apple-a tako da se neće moći iskoristiti za buduće jailbreak alate. Dok je cijela jailbreak zajednica sada u potrazi za novim propustom koji bi omogućio untethered jailbreak za buduće verzije iOS-a, Dev – Team priznaje da radi na osposobljavanju Jailbreak Monte alata s ciljem dobivanja untethered jailbreak-a za iOS 4.3Poznato je da je Dev – Team radio na ovakvom rješenju za untethered jailbreak za iOS 4.2.1. Princip rada iza toga već smo vam objasnili na našoj stranici. S obzirom da su dečki iz Chronic Dev Team-a bili brži te untether za tu firmware verziju prvi objavili u obliku nove verzije GreenPoisOn alata nije bilo potrebe da Dev – Team objavljuje svoju verziju i tako Apple-u da mogućnost da tu metodu pokopa jednom za sva vremena. Bitno je napomenuti da MuscleNerd za svoje napore koristi beta verzije iOS-a 4.3, ali ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti sve bi trebalo raditi i na službenoj verziji iOS 4.3. U svakom slučaju, drago nam je vidjeti da su dva najkompetentnija tima jailbreak zajednice, po svemu sudeći, zakopala ratne sjekire. Po nekim najavama iOS 4.3 trebao bi korisnicima biti dostupan u narednih desetak dana. Koliko su te najave pouzdane i da li će se to stvarno desiti ostaje da vidimo.

Za slučaj da već niste sačuvali svoje SHSH blobs za iOS 4.2.1 preporučujem vam da instalirate TinyUmbrella-u na svoj računar i uradite to odmah jer bez njih teško da ćete moći uhvatiti prvi voz za untethered jailbreak za iOS 4.3.

Diskutovati o svemu ovome možete do mile volje na komentarima ili našem forumu, ali i na našim Facebook ili Twitter stranicama.

 • Zdenko A.

  Pozdrav,

  dok cekamo JB za 4.3 jedno pitanje: mogu li maknuti ikonu Loader nakon JB-a i kako? Buduci da imam iPhone sa 4.2.1 iz ducana i baseband 3.10.1 mogu li ga crack-nuti i kako?

  Hvala i lp svima

  Zdenko

  • Zdenko A.

   cracnuti=unlockati naravno, prsti brzi od mozga :)

   • Anonymous

    Unlock još ne postoji za taj baseband. Radi se na njemu ali ne zna se kada bi tačno trebao izaći. Jesi instalirao Cydia-u preko tog loadera?

    • Zdenko

     Da, cydya je gore, sve radi još samo da sredim unlock :)

   • Anonymous

    Uđi u loader, klikni na option ili edit (ne znam kako se tačno zove), tamo imaš remove opciju.