Thursday, 1 October, 2020
Home >>> JailBreak >>> Developer TinyUmbrelle vas napominje da spremite SHSH Blobove
tinyumbrellamain

Developer TinyUmbrelle vas napominje da spremite SHSH Blobove

Kao i uvijek, prije nove verzije iOS-a iPhone blogosfera odzvanja sa ovim upozorenjem. Spremite SHSH blobove!

Što je SHSH Blob i zašto je bitan?

Prošlo je više od mjesec dana, kako je Apple predstavio posljednju betu iOS 5.1 beta 3 za developere. To znači da će nova zvanična verzija iOS 5.1 vjerojatno izaći za koji dan. Već se zna da ova nova verzija iOS-a zatvara postojeću jailbreak Corona rupu, koja nam dozvoljava da jailbreakamo sve uređaje na iOS 5.0.1

Kao i uvijek, ako želite da imate više šanse da jailbreakate vaš uređaj u budućnosti, sad vam je prilika da spremite SHSH blobove.

SHSH Blob je digitalni potpis koji možete skinuti samo za vrijeme postojeće verzije iOS-a. Odnosno kada izađe iOS 5.1 nećete moći skinuti SHSH za iOS 5.0.1. SHSH blobovi bi vam mogli u budućnosti pomoći oko jailbreakanja i downgrada iOS softwarea.

Postupak je lagan. Odite na TinyUmbrella blog. Skinite najnoviju verziju programa i kada ga otvorite, sklinite “Save SHSH”. To će vam pohraniti blobove na računalo. Za ovaj postupak vam nije potreban jailbreakan uređaj.

Za sada ne postoji način downgrada iOS 5, samo sa SHSH blobovima nikada se ne zna, možda netko nađe neki način u budućnosti. Vrijedno ih je spremiti.

Naravno mislim da ne treba ni napominjati, ako želite jailbreak da ne podižete uređaj na novo dolazeću verziju iOSa 5.1.

 • Alex

  Kod mene u cydia pise da je sacuvan SHSH za ios 5.0.1 jel treba da sacuvam sa tiny umbrella iako je sacuvan ???

  • Tomoduic

   Nece skoditi, jer ces imati lokalnu kopiju, mozda cydia nece biti dostupna kad ti budu trebali.

   • Darko_Omizio

    Upravo tako….

   • Darko_Omizio

    Upravo tako….

 • BLA

  Pozdrav
  Znam da nije tema ali jel netko mozda ima rješenje za poruku koju mi se zadnjih dana pojavljuje prilikom updatea ili downloada aplikacija s Appstora “cannot connect to itunes store”…RESET NETWORK CONNECTION I REBOOT nisu pomogli

  • Darko_Omizio

   Probaj se odjaviti i ponovno prijaviti na AppStore…

   • BLA

    I to sam vec pokušao…Našao sam netu da treba izbrisati neki file ali ne znam bas koliko je to sigurno. Inace jailbreakan iPhone 4s

  • Darko_Omizio

   Probaj se odjaviti i ponovno prijaviti na AppStore…