Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Error >>> Greska 3194 – Error 3194
iphone-3gs-dfu-mode

Greska 3194 – Error 3194

Error 3194 – Ovdje možete naći upute kako popraviti iTunes grešku 3194.

Veliko pitanje? Kako popraviti iTunes grešku 3194? Da bi se na to pitanje dao odgovor, morate prvo poznavati način na koji iTunes funkcionira za vrijeme instaliranja iOS firmware na vas uređaj.

Greška 3194 znači da iTunes ne može potpisati firmware koji se pokušava instalirati na iUređaj. Naime iTunes/Apple ima sigurnosni digitalni potpis koji mora biti na svakoj instaliranoj verziji iOS. Ako ovaj potpis ne postoji ili ga iTunes iz nekog razloga ne može naći, onda vam izbacuje grešku 3194.

Više o ovom konceptu digitalnog potpisa i o SHSH Blob-ovima možete naći u našem postu “što je SHSH Blob i kako ga spremiti

Greška 3194 se obično javlja ukoliko pokušavate instalirati iOS firmware koji nema digitalni potpis. Ponekad pokušavate spustiti iOS na nižu verziju, što ne možete učiniti ako nemate SHSH Blob-ove ili pokušavate napraviti običan iPhone restore.

Kako popraviti error 3194:

Prije nego počnete ovaj proces, morate biti Administrator na računalu koje koristite. Ako niste, ovo vam neće uspjeti. To je jedan od najčešćih problema sa popravkom ove greške.

 1. Ugasite iTunes
 2. Locirajte host file na računalu. (Na Macu je to u /etc/hosts na Windowsima je na “c:/windows/system32/drivers/etc/hosts”) Lokacija host filea može biti drugačija ovisno o verziji Windowsa koju imate. Ako ne možete naći host file na ovoj lokaciji, onda potražite lokaciju za vaš operativni sustav preko Google-a.
 3. Otvorite Host file kao Administrator. Ne zaboravite da je jako bitno da ovo uradite kao Administrator.
 4. Dodajte sljedeće na kraj vašeg host filea bez navodnika: “74.208.105.171 gs.apple.com” i kliknite save. Ponekad morate izbrisati ovu adresu, ovisno vrsti upgrade/downgrada koji radite. Vise o tome na dnu ovog posta.
 5. Host file možete otvoriti preko “notepad” aplikacije. Nakon što snimite file, otvorite ga još jednom i provjerite da li se adresa koju ste dodali sačuvala. Ponekad se ne sačuva a ponekad Windows napravi novu kopiju host filea bez te adrese. Ovo se desi ako niste System Admin. Provjerite oboje za svaki slučaj.
 6. Spojite iPhone/iPad/iPod sa računalom
 7. Upalite iTunes
 8. Stavite iPhone u DFU mode. Ako nikada niste radili DFU mode možete naći detaljne upute ovdje. Inače, ugasite telefon, pritisnite home i lock dugmad 10 sekundi, onda pustite lock dugme a nastavite držati home dugme dok vam iTunes ne javi da vam je iPhone u recovery modu.
 9. Nakon toga možete uraditi restore preko iTunesa kao i obično tako što kliknete “restore”.
 10. Obavezno odite nazad u host file i izbrišite adresu koju ste dodali nakon ovog procesa. Ako ostavite tu adresu imat ćete problema sa budućim iOS firmware updateima posto iTunes neće moći doći do digitalnog potpisa koji je neophodan za upgrade.Ostavljanje ove adrese u host fileu je jedan od čestih problema sa kojim se amaterski jailbreakeri susreću, pošto ova adresa blokira iTunes i sve nove iOS firmware update.

Ne zaboravite da ako još uvijek dobijate istu grešku, to jednostavno znači da iTunes ne može doći do digitalnog potpisa. Ovisno o tome što radite, pogledajte:

 • Da li imate SHSH blob za verziju firmwarea sa kojom radite?
 • Da li vam host file blokira pristup Appleovim serverima? Ako pravite obični restore na najnoviju inačicu iOS firmwarea i imate problema sa ovom porukom, onda izbrisite gore navedenu adresu iz host filea koja vam je mozda ostala od zadnjeg jailbreaka, jer ona možda sprečava iTunes da vidi digitalni potpis najnovijeg iOS firmware-a.
 • Da li ste ikada koristili TinyUmbrella software da spremite SHSH Blobove? TinyUmbrella kreira svoj vlastiti host file pod imenom ‘host.umbrella’ koji se nazlazi u istom folderu kao i obični host file. Izbrišite ga. TinyUmbrella također ima funkciju koja automatski dodaje gore navedenu host adresu. Ako radite restore na najnoviju inačicu iOS firmwarea putem iTunesa te dobivate 3194, ona odite u TinyUmbrealla ‘Advanced tab’ pogledajte da vam nije kliknuta opcija “Set hosts to Cydia on exit” Ako je skinite je, posto ova opcija automatski dodaje host file adresu koja vam u ovom slučaju smeta te ne dozvoljava iTunesu da potpiše firmware.
  tinyumbrella-set-hosts-on-exit
 • Provjerite da li ste Admin i da su promjene na host fileu spremljene.
 • Probajte drugo računalo

Pitajte nas ako vam nešto nije jasno putem Omizio komentara i Omizio Facebook stranice.

 • Aladin Bilalagic

  Ja sam taj error popravio tako sto sam u tiny umbrelli otisao u advanced i otkacio kvakicu sa ‘set hosts to cydia on exit’…

  • Aco

   pozz

   Pomagajte imam iPhone 3G i kod Restoranja izbaci mi error 3194.Grešku popravim po postupku kako gore iznadd opisano znači Windows/Sistem32/drivers/etc/hosts. promjenim ovaj potpis spremim promjene, al mi neće proči u recoveri modu na iTunse opet izbaci grešku 3194 pa napravim obrnuti postupa u hosts filu obrišem i ponovno spremim promjene i onda napravim DFU postupak i stisnem shift tipku i Restor u iTunsu odaberem firmware 4.2.1 koji sam skinuo sa vaše stranice na pred kraj recoveri postupka izbaci mi grešku “The iPhone could not be restored.An uniknown error occurred(1002)”
   Neznam u čemu je problem imam potpuni pristup kao Administrator provjerio sam.

 • Aladin Bilalagic

  To vazi samo za restore sto sam rekao,ne za downgrade..

 • Ante Ćurlin

  pa jesam li ja vec ovo rekao ?

 • Adi Kantardzic

  Da li je potreban SHSH verzije na koju zelimo da restoramo?
  Ja imam iphone 4 firmware 4.2.1 i spasen SHSH sa tim firmwareom. Zelim da restore uradim do firmware 4.3.1 jer je to zadnji firmware sa kojim radi geyer unlock. Pokusao sam sve ove korake, promjenim host fajl, ali uvijek dobijem isti error. Zato me interesuje da li je potreban SHSH blob verzije na koju zelimo da restoramo.

  Hvala unaprijed

  • Darko Vančina

   Ako se radi o modelima 3GS ili 4 ( a kazes da imas 4 ) onda ti je potreban SHSH blobs…

   • Adi Kantardzic

    Znaci treba mi SHSH verzije 4.3.1 na koju zelim da restore da uradim?

    • Darko Vančina

     Upravo tako… Malo potrazi po Omizio Blogu sto znaci SHSH i za sto sluzi…

 • liberman

  danas sam sačuvao SHSH blob i nakon toga sam išao updatat mob normalno preko itunsa, jer mi nije brejkan niti ništa, radi se o iphone 4, i što mi javi error 3194 i neće, i onda sam probao promijeniti host, i stavio s vašom adresom i sve i obriso onu koja je prije bila i ostavio obadvije i sve ali ništa ne radi. i probao u DFU i svejedno nakon što se kao spaja na apple server javi grešku. imam sačuvan SHSH na kompu, ali nisam ni brisao ni ništa samo sam kako ste napisali skinuo TinyUmbrella pokrenuo ju spojio phone i kliknuo save i to je to ali tamo je nešto i pisalo da itunes nema nešto moje … ali mi se je datoteka normalno snimila tamo di sam reko da se snimi u folder : my documentiphone ali ne će se više updatat, a imam problema s njim izbacije me iz aplikacija i smrzava se. i sad eto čiste komplikacije. zbog xebenog bloba! ko da mi je to trebalo! Može ko pomoć

  • liberman

   ne želim trenutno radit ni jailbreak ni unlock ni niš samo želim podignut na 4.3.3. ! Imam garanciju, još godinu dana i ne moslim je izgubit!

   • Prema uputama ako radis normalni iTunes upgrade, samo izbrisi cydia adresu iz host fajla i spremi ga kao administrator… Nakon toga provjeri fajl da vidis da li su se promjene spremile. Ako nisu onda nisi administrator.

    • liberman

     jep evo upravo radi upgrade, nije javio grešku, e sad nadam se da će sve proći kako spada. dali trebam onda vraćat u host adresu koja je do sad tamo bila. Inače nije mi dao da promijenim host u samom folderu već sam morao kopirat ga na desk i tamo ga promijenit i onda vratit izmjenjenog. iako sam admin nije htjelo onako, ko će ga znat ;) glavno da šljaka sad radi pak backing up pa sinkronizaciju pa traži otključavanje, jao strke ;) e e evo ga na 4.3.3. sad se nadam da će šljakak kak treba jer je ono bilo nepodnošljvo na 4.3.1. svako malo zaleđen ekran (crni) ekran pa izbacije iz aplikacija ..

     znači pitanje, treba li vratit tu adresu u host ili ostavit ovako bez ičeg :) jer meni je bila ova: 74.208.10.249 gs.apple.com, a vi ste rekli da treba stavit ovu: 74.208.105.171 gs.apple.com

     :D hvala!

     • Izbrisi je. Ne treba ti osim ako ne mislis raditi downgade na nizu verziju….

      10.
      Obavezno odite nazad u host file i izbrišite adresu koju ste dodali nakon ovog procesa. Ako ostavite tu adresu imat ćete problema sa budućim iOS firmware updateima posto iTunes neće moći doći do digitalnog potpisa koji je neophodan za upgrade.Ostavljanje ove adrese u host fileu je jedan od čestih problema sa kojim se amaterski jailbreakeri susreću, pošto ova adresa blokira iTunes i sve nove iOS firmware update.

     • liberman

      ok, izbrisano, samo što ja tu adresu nisam ni dodao već vjerojatno tvityumprella. e sad ima ja još jedno pitanjce za Vas profače, išao sam napravit restore, i sad uglavnom sve mi zbriso, ali imam usnimljeno zadnje i sad pita me da ga postavim kao novi ili da uzmem iz backupa i ja odaberem backup, al me traži password ali ja nisam nikakav password postavljo kao što nisam ni prije na lokacijskim uslugama postavljao ali su postojala ograničenaj sad ih nema ali nemam ni jednu aplikaciju, no prazan je. jedini pass što sam ja postavljao je sim passs onda za itunse i za otključavat tipkovnicu, ali neće kaže da to nije taj i kak sad da vratim nazad. znam znam očito je taj iPhone, pametniji od mene, ah nisam se trebo zamarat s tim i kupovat, prekomplicirano. :(

     • liberman

      eee ne treba sad sam se sjetio da je sam mijenjao pass za itunse samo jedno slovo drguge veličine, i vidi problema, ma ko bi se sjetio kad tisuću passova za jedno te isto traže, zanemarite moje ovo gore, al sad će me vjerojatno tražit i pass opet za lokacijske usluge, hm totalni shit. al fakat taj pass nisam stavljao, i ne znam zašto su mi lokacijske usluge ograničene tako da ne mogu uopće ni tracke app koristiti ni nis što se tiče gps :(

     • seo

      kako kod host filea otvorim i upise tu adresu ne mogu nikako

     • Moras biti admin da bi promjenio host file

 • Choky Hr

  Sto god da napravim izbacuje mi taj eror…ne znam vise stod a napravim dodam 74.208.105.171 gs.apple.com u host file i opet isto…..

  • Darko_Omizio

   Jesi li probao na nekom drugom comp…?

 • Ckonjo

  Moze se i preko TinyUmbrella u opcijama tako sam ja :D

 • Evo ja sam probao na 3 kompa i sa svima isti problem , kaže da nemam administrativno pristup da promjenim hosts file

  i tako ne mogu nikako update-ati iPod touch :S

 • Antisa

  ista greska stalno, sve sam pokusao, pokusavam staviti 4.3.3 verziju na iPhone 3GS ali imam blobove za 4.3 (provjerio preko umbrele) sad neznam jeli treba pisati bas 4.3.3 ili radi ako je 4.3. I ako nemam, ima li koji nacin da dobijem te blobove za verziju koja mi je potrebna ?

  • Darko_Omizio

   Ako zelis staviti iOS 4.3.3 onda moras imati spremljene blobove BAS za 4.3.3.ne pomaze ti 4.3 jer je to sasvim druga verzija… Isto tako nepostoji nikakav nacin da sada dobijes te potpise verzija(blobove) jer se sad potpisuju 4.3.5…

 • Adrijan1994

  POMOC!
  iso sam upgrade 4.3.5 pa sam pokusavao downgrade (budala)

  i sada nemogu ni restore izbacuje mi stalno taj error sve sam pokusao

  • Darko_Omizio

   Koji iOS zelis…? Ako ti restore preko iTunesa neide onda izbrisi iz host file liniju od applea i restore na 4.3.5 bi trebao ici bez problema… ;)

  • Si uspio?

 • Prle86

  Pozdrav!

  Imam iOS 4.3 na Iphone-u 4, napravio sam jailbreak za iOS 4.3.1 pošto nisam našao za iOS 4.3, i ne radi, bijela mi je cydia ikona. Zatim sam probao podići iOS na verziju 4.3.3 jer za tu verziju ima jailbreak, ali mi stalno izbacuje error 3194.. probao sam s dodanom adresom u host file-u i bez, probao sam u DFU mode-u, ništa ne radi, uvijek isti error.

  Jel imate kakav savjet?

  Hvala

  • Darko_Omizio

   Pozdrav, da bi mogli staviti iOS bio to 4.1 ili 4.3.3 morate imati SHSH blobs tj. elektronski potpis od te verzije jer apple sad potpisuje samo zadnju 4.3.5 verziju… Iz toga razloga vam izbacuje taj error…!!! Ali nebrinite uskoro izlazi iOS 5 tako da je možda najbolje jos malo pričekati pa staviti iOS 5 ;)

   • Prle86

    Znači trenutno mi nema druge nego staviti 4.3.5 i čekati da izađe jailbreak za 4.3.5.. Vjerojatno će jailbreak za 4.3.5 izaći prije nego za iOS 5..

    • Darko_Omizio

     Ako je prvi puta bila samo bijela ikona cydia onda znaci da je sve ok tj da imas SHSH od te verzije ali si nesto zeznuo, probaj jos jednom a ako ne bude išlo onda ti ne preostaje nista drugo već da podignes na 4.3.5 i napravis tethered JB preko Redsnow alata… Tethered znaci da kad ti se mob ugasi moraš ga paliti preko compa… Ali ja mislim da će prije izaci untethered JB za iOS 5

 • Izbrisao 74.208.105.171 gs.apple.com jer sam radio downgrade.Upravo iOS 5 ide na iPod Touch 4.0.

 • St011

  Pozz, pokušavam update 3GS na ios5, ali pri početku instalacije izbacuje ovaj error! Uradio sam sve korake, i spremio, ali i dalje izbaciva grešku! Ideje? Hvala.. :)

  • Da li koristis ili si ikada koristio Tiny Umbrelu?

   • St011

    jesam, kad sam spremio SHSH fajlove… sad cu opet probavati

    • St011

     opet isto, dodao sam ovo sto ste napisali, promjenio USB port, restartirao PC i opet isto..

     • Darko_Omizio

      A jeste li probali na nekom drugom comp.?

     • St011cro

      Nisam, Probat cu… Mogu li instalirati iTunes na taj drugi pc, pa backup iPhone, update na ios5, pa Restore iPhone? Hvala :)

 • St1111

  Moze li neko kopirati text iz host fajla, pa da ga ja sebi kopiram i spremim da mogu updateati? Hoce li to raditi? Hvala :)

 • St1111

  Moze li neko kopirati text iz host fajla, pa da ga ja sebi kopiram i spremim da mogu updateati? Hoce li to raditi? Hvala :)

  • St1111

   S drugog PC na moj PC*

  • St1111

   S drugog PC na moj PC*

 • Zapovjednik

  Dobivam gresku 3194.
  Evo sto hocu napraviti:
  Imam 4.2.1 iOS na iphone 4 i sad hocu staviti 4.3.3 a ne 5.0 kako bi htio iTunes.
  Skinuo sam sa ovog sajta 4.3.3 i kad idem na Shift+Restore i izaberem taj .ipsw nakon sto pokrene aktivaciju sa Apple javlja gresku 3194.
  Napravio sam sve sto se navodi ali 3194 se ponavlja.
  Please HELP!

  BTW.
  iPhone nije JB niti drugacije modificiran.

  • Darko_Omizio

   Da bih sada podigao na 4.3.3 potrebno je imati spremljene SHSH blobs ( elektronski potpis ) jer Apple sada potpisuje samo iOS 5 verziju…. A posto nemaš tj nije bio JB onda ti Cydia nije mogla spremiti a ovako nevjerujem da si sam spremio…

 • Mr.Karabeg

  poz.svimaa ja ovo sve kontam sto ali mene ovo nece ja sam kurate srece. dali ima neko od vas da mi pomogne u vezi ovog sad ce 1 mijsec kako bez  telefona . treba mi pomoc od 1 koi se razumije ali da mi da msn, bijo bi zahvalan svima koji bi pomogli..

  hvala unaprjed

 • Icuic Rts

  imam pitanje u vezi itunes greske 3194, na vašoj stranici sam sve vidio i uradio kako ste rekli ali ipak nece, proba na drugom kompu ali ipak nece, cilj mi je s iphona izbrisat sve, kliknem restore on mi nudi novu verziju, pokušao sam s tim ali opet isto, pa sam skinuo ios 5, koji imam na iphone i pobao sa shift pa restore i opet isto,molim vas za pomoc, probao sam i u dfu ipak nece

  • Izbrisati sve sa iPhone mozes u postavkama. Settings>>>General>>>Reset>>> Erase All Content and Settings. To ce ti izbrisati bas sve sa iPhona i biti ce kao da si ga kupio danas. Process moze trajati po vise od sat vremena ovisno o koliko GB infoa imas na iPhonu. Sto se tice greske 3194. Provo pitanje je kako radis restore? Tako sto kliknes na restore u iTunesu? Ako je tako onda moras izbrisati onu apple.gs adresu iz host fajle. Ako radis restore putem SHIFT + Restore sa bilo kojom drugom verzijom iOS (Znaci ne najnovijoj, sto je znaci downgrade) Onda ti obavezno trebaju SHSH blobovi navedeni u ovom artiklu. Imas li ih? Ako ne onda ne mozes uraditi restore na tu verziju.

 • iphone 3gs

  bok, ovako imam iphone 3GS, 4.0.1. star godinu i po, jailbreak sam napravio prije godinu dana preko jailbreakme.com.do sada je sve islo normalno,nikakvih problema s njim nisam imao,niti s jailbreakom.u zadnje vrijeme dugo nisam isao na cydiu,tako da sam otisao jucer i dobio obavijest za brdo updateova i isao sam update all. i opet se respringao i normalno radio.popodne baterija mi je bila na 20% i ugasio sam ga, i nakon sat vremena kada sam ga upalio, pojavila se jabuka i zatim onaj kruzic na njoj da ucitava. ali poslije toga nista,ucitava neko vrijeme pa se opet restartira i onda opet ista stvar se ponavlja. i tako neko vrijeme pa se ugasi. probao sam ga spojit na itunes i nije ga nasao,pa sam ga bacio u DFU mode, itunes me obavijestio da ga je nasao i zelio sam staviti 4.2.1 pa sam pratio vase upute,ali opet mi izbacuje 3194 error. dali mogu jos nesto uciniti?ili mi je mozda baterija na njemu otisla?ako je kako to mogu saznati?dali da ga nosim na popravak? 
  nadam se da mi mozete pomoci, hvala :)

 • Gospodin Rikverc

  Imam iPhone 4 GSM. Mob je otkljucan no problem se stvorio updateom na 5.0.1 ; mobitel se zakljucao totalno. Javlja mi error 3194 stalno i nemogu update dalje sa 5.0.1 . Zapravo sam dobio skupi iPod touch na kraju. Trebao bih pomoc od najveceg eksperta sa ovog podrucja, zamolio bih da mi ostavi e-mail adresu da ga kontaktiram i sve objasnim u detalje.

 • Robert Kurevija

  74.208.105.171 gs.apple.com” ova adresa nema smisla, pokušao sam dongarade uraditi i sa 74.208.105.171 gs.apple.com  i ništa neće, uvjek javlja istu grešku 3194!
  Tu se mora još nešto modificirati a sa tinyumbrellom se javlja greška 2005!

  Totalni debilizam, za popizditi!

  • Sto pokusavas uraditi? Daj malo vise detalja. Koji uređaj? Ios? Itd.

 • Shollex

  meni sve radi, hvala vam puno na ovome… :)

  • Nema na cemu :). Zato smo tu.

 • h0ky

  Ne vrijedi više ovaj post, apple ima sve moguće zakrpe. Evo probao sam 3Gs na verziju skinutu sa vaše stranice 511 (stariji). Stavim ga u DFU mod, Shift-restore i verifikaciju baca van 3194 greška i sa
  “74.208.105.171 gs.apple.com”
  i bez toga. Ne može se ništa!
  Ako tko zna rješenje neka mi javi!

  • Si ikada koristio TinyUmbrellu? Ako jesi imas tamo setting koji te zeza. On ti pravi error posto automatski dodaje gs.apple.com plus pravi zaseban tinyumbreall host fajl koji se mora izbrisati.

 • tomo

  imam problem sa itunes greskom 21 koja mi se pojavila jer sam zaboravio lozinku i pokusao sam obnoviti iphone ali kad sam pokusao pojavio se error 21 :/ pomoc?

  • To bi moglo biti svasta. Sa obzirom da ne znam kako si pokusao bonoviti iPhone, koji iPhone imas? Koji baseband ako je jb itd tesko je reci. Error 21 moze znaciti da ti iPhone nije u DFU modeu, ili nije u PWND DFU koji je ponekad potreban. Ili si u Recovery Loopu ili jos 15 stvari. Ako nisi uspio popraviti do sada daj nam malo vise informacija o uredjaju.

 • 47

  pozdrav momci…probajte ovo, meni je samome uspjelo nakon dan trazenja po netu i jos ne nalazenja kako…ugasite itunes i izbrišite host file na računalu. (Na Macu je to u /etc/hosts na Windowsima je na “c:/windows/system32/drivers/etc/hosts”)

  Onda opet upalite itunes i stisnite “Restore”
  Pozz

 • Faruk

  Zdravo,danas sam pokusao downgrade sa 6.0 na 5.1.1 zbog JB ali pojavljuje mi se greska 3194,kada sam sve ovo uradio odem opet u itunes shift+restore izaberem 5.1.1 ali mi se pojavi greska,sve sam pokusao i sa tinyumbrella i izbrisao sam host (sada sam ga vratio) ali opet nece jedino mogu da mu uradim restore na 6.0

 • iOSM8

  iPhone 4S / iOS 6.0 / Problem: Downgradeing

  Evo, stavio sam iOS 6 da vidim kakav je, reko imam 5.1.1.ipsw pa ću restorati da mogu staviti Absinthe JB dok ne dođe UTJB za iOS 6. I kada sam htio “obnoviti” s iOS 6 na 5.1.1 javljalo mi je 3194 grešku (koju sam popravio s informacijama iz posta), ali onda dobijem grešku 1600 ili 1602. Heeelp?

  • Goran Jovanovic

   1600 se rijesi sa tinyumbrellom-exit reco ery

 • ivan

  Pozdrav!pokusavam na ip 3gs staviti ios 5.1.1 koji sam skinuo sa download sekcije s vase stranice.. i neprestano mi izbacuje gresku 3194. pokuso sam sve sta ste naveli ali opet ta greska..probo sam na drugom kompijuteru sve isto.. molim pomoc! hvala

  • ivan

   zaboravih napomenut da je trenutni ios 4.2.1

  • Nema drugog nacina. Promasio si neki korak. 3194 je definitivno problem sa host fajlom. Nesto ti blokira promjenu host fajle. Vidi da li ti se host sprema i promjeni nakon sto izbrises onu adresu gore.

 • dakle javlja mi i dalje ovu gresku, admin sam i pokusavam restorat i prebacit na ios6 i nista

  • Neznam sto radis ali ako pokusavas da upgrade na iOS 6 preko iTunesa sa iOS 5 onda moras izbrisati 74.208.105.171 gs.apple.com
   iz host fajle. Onda spremiti fajl. Otvoriti ponovo i provjeriti da li je adresa stvarno izbrisana. Kad je izbrises trebali bi bez problema napraviti update na iOS 6 preko iTunesa.

 • Sone

  Pozdrav… ovaj peoblem sam resio ali…
  zelim restorati iphon 4 ios 5.1.1 sa snowbreeze ili redsn0w custom-om i vec dva dana
  mi javlja gresku 1600 ili 1601 ne pomaze ni ireb a ni ifaith… menjao
  sam kablove, usb portove, racunare i nista ne pomaze da nije apple nesto zakrpio
  il ja negde gresim u koracima!? al ne bi trebali posto sam sve ovo vec
  radio sa 5.0.1 i nisam imao ni najmanji problrm!? ili jednostavno ireb nije update-ovan na novi iTunes!? Hvala…

  • Da li imas SHSH blobove za iOS 5.1.1? To zvuci kao da ih nemas.

 • Kiki

  Uzeo iPad 3 novi i na njemu je iOS 5.1, skinuo sam sa vaše stranice 5.1.1 i htio bi jailbrajkati međutim u itunesu javlja taj error. Prije me ponudi na ima novi 6.1 međutim ja stignem Cannes i pokušao sa shiftom označiti 5.1.1 i neće. HELP! Probao sam i na drugom računalu koji nikad nije imao iTunes.
  BTW ima jailbrajkati 5.1 za ipad3?

  • Nemozes staviti 5.1.1 ako nemas SHSH Blobove. Apple dozvoljava podizanje samo na posljednju inacicu firmwarea. Ne postoji jb za 5.1

 • savke

  svaka ti cast druze, puno si mi pomogao sa onom adresom sto treba da se ubaci kod hosts fajla… hvala. p.s greska se vise ne pojavljuje!

 • Aleksandar K

  Molim Vas za pomoc.Imam iPhone 4 ios 5.0.1 fimwear 4.10.01.Pokusao sam dici na 6.1 pomocu sn0wbreeze,promenio hosts,u Cydii mi stoji u zaglavlju SHSH za moju verziju ios-a i jos nekoliko.Imam novu verziju i Tunes ali mi stalno izbacuje gresku 3194.Radim na Windows 7 32 bit-a.Probao sam na XP i isti se problem javlja.Molim Vas za pomoc jer vec 10 dana pokusavam da podignem ios bez uspeha.

  • Jesi sigurno procitao ovo do kraja? Ako podizes firmware na posljednju inacicu za koju Apple jos uvjek potpisuje SHSH onda nemoras nista dodavati u host file. Sto vise moras izbrisati tu adresu. Kao sto sam napisao ovo samo znaci da Apple nemoze provjeriti SHSH sto moze biti blokirano na razne nacine, ukljucujuci virus i firewall software, koje kakvi peerblockovi itd. Probaj pogasiti sve sto bi moglo blokirati transmisiju. Izbrisi onu adresu iz hosta, Koristis li TiniUmbrellu?

 • Aleksandar K

  Molim vas za vasu pomoc.
  ja korisitim iPhone 4 ios 5.0.1 fimwear 4.10.01.
  Pokusao sam update na 6.1 uz pomoc sn0wbreeze,
  promenio hosts,
  u Cydii mi stoji SHSH za moju verziju ios-a i jos nekoliko ios-s.
  Imam novu verziju i Tunes ali mi stalno izbacuje gresku 3194.
  koristim Windows 7 32 bit-a.
  Probao sam na XP i isti se problem desava.Molim Vas za pomoc jer vec 10 dana pokusavam da podignem ios bez uspeha.

  • Aleksandar, tek vidim ovo? Jesi uspio to odraditi? Ako nisi javi se. LP.

 • Miki

  Pozdrav
  Imam Iphone 3gs koji je kupljen u t-com-u. Kako nisam koristio njihovu mrezu bio mi je otkljucan i verzija je bila 4.3.2. (nisam smio raditi update)
  Citajuci na internetu nasao sam clanak i kazu kada istekne ugovora da operater bez naknade moze otkljucati telefon sto sam i uradio i dosla mi je poruka da je telefon otkljucan.
  Kada sam uradio update na novu verziju softvera 6.1.3 telefon je poceo da se pali i nece da se aktivira. Uvjek kaze da je server u kvaru i da probam kasnije aktivirati.

  Sta da radim??

  • Probaj ponovo odraditi restore. Imas upute na nasoj stranci kao pravilno azurirati firmware. Takodjer moguce je da ti ga nisu otkljucali kako treba.

 • dinko

  hmm imam gresku (1601) !! na downgrate

 • joxy007

  Pozdrav!

  evo iman problem sa greskom 3194. Iman iPhone 4 na softwareu 5.0.1 jailbrekan, sa sacuvanim basebandom 04.10.01. Odlucio sam podici ga na 6.1.2 posto vidim da je unthetered jailbreak za taj firmware poslijednji (za sada). Zelim napraviti clean install sa 6.1.2, i tako skinem software sa vase stranice, odem na iTunes, stavim mob u DFU mod, i pokusam sa shift+restore na firmware 6.1.2 i pokazuje mi error 3194. Odem na vasu stranicu da vidim koja je greska, nadjem naputak za rijesenje preko hosts-a i nece ni tada (sve je obavljeno ka admin, al ne prolazi). Pa sam pokusao skinit 6.1.1 software medjutim ne zeli ni sa njim. Zanima me koje bi solucije bile moguce. Na Cydiji iman sacuvane SHS blobove od firmwarea koji koristim. Hvala puno, pozdrav :)

  • Cydia blobovi za 6.x.x ne rade kako treba. Zato imas problema. Oni sa 5.x.x rade. Naravno najbolje bi bilo korisiti one za 6.x.x ako ih imas spremljene lokalno na racunalu putem TinyUmbrele. Ako nemas onda nazad na 5.x.x

   • joxy007

    na racunalu imam blobove za 4.3.5, 5.0.1, te 6.0.1. spremljene putem TinyUmbrele al tek prije 8-9 dana. Nalaze se spremljeni u c:Usersime.shsh
    jel ga mogu podizat onda na 6.0.1.? i jeli iden na shift+restore na iTunesu u DFU modu i softwareom 6.0.1?, oce li Appleu proc ovjera softwarea? izludjuje me ova 3194 nista je ne mice :(

    • Ako si skinuo blobove sa TU prije par dana onda su povuceni sa cydiae. Znaci ne rade za 6.x.x. Sent from Mailbox for iPhone

     • joxy007

      hmm skinuo sam ih sa Cydie, pa sam ih sa TinyUmbrellom povukao na racunalo. a jeli moguce da dignem uredjaj na 6.1.3. bez blobova, oce li mi dozvolit najnoviji software?

      i jeli moguce zaobici gresku sa TSS serverom ? :/

      Hvala na odgovoru :)

     • Ti sa Cydia ne valjaju i ne mozes uraditi downgrade. Sto se tice iOS 6.1.3. uvijek mozes podici uredjaj na najnoviju inačicu. Ako ti treba sacuvati baseband to mozes uraditi putem SnowBreeza. Upravo sam napravio tutrial.

     • joxy007

      aha. hvala :)
      a znate oce li dolaziti unthethered jailbreak za 6.1.3 ? jer ako nece onda izgleda da ostajem na 5.0.1 :(

     • Nece.
      Sent from Mailbox for iPhone

 • M4573R

  Pozdrav,
  imam iPhone 4S i jučer sam stavio “WeatherAppFix” i onda mi se restarto, a screen je ostao “stuck” na Apple logou. Skinio sam 6.1.2 i pokušao staviti (imam 6.0.1 na njemu), ali ne mogu. Molim vas, pomoć. Ne bih želio da ne mogu JailBreakati, dakle volio bih da mogu podići s 6.0.1 na 6.1.2, molim vas pomozite.

 • ja

  i onda mi javi da ja nisam administrator neće mi spremiti file, onda kad idem si staviti administratorske ovlasti opet dođe error.. ma jebg a novi os je smeče!!!

 • Milorad Adamovic

  Postovanje Omizio timu……..imam jedan problem……..
  Posedujem iPhone 4 16GB koji je zakljucan ali zbog malog BB moguce je da se otkljuca gevey-om sto sam i uradio……..isve je islo lepo dok pri jednom paljenju slika pocetnog meni-a bila normalna(preko celog ekrana)a sta god bih otvorio ona bi tu sliku applikacije smanjila i poslala na 1/4ekrana u gornji levi ugao telefona……..posto nemam sbsetings da ga prebacim u sefa mod kako su to neki resavali ja neznam resenje svog problema……evo vec treci dan citam omizio i isrbija i nemogu nadjem resenje kako da jailbrake 5.1.1(9B208) koji se vec nalazi na telefonu vratim na tacku kada je tek bio instaliran…..ili posto gevey ovaj podrzava i verzije 6.0 i 6.0.1 da update a da pri tome sacuvam BB! ja mislim da sam i previse nabacao ali pokusaj svatiti problematiku…….. :D Hvala……..

 • Nanic Milan

  Milan, koristim win 7 i kada nadjem host file nemam opciju da otvorim kao administrator :(

  • RI

   start-accessories-notepad-desnki klik na notepad i open as administrator :)
   sretno, al meni to nije pomoglo, javlja 3194 pa onda 3004

 • Iphone4_Z

  Iphone 4 iOS 5.1.1 ver. pokusavam upgradirati na iOS 6.1.2. ver. ali mi iTunes 11.0.4.4 prijavljuje uvijek famoznu gresku 3194. Pokusavao sam vase ali i dr. savjete s neta i youtubea ali nista mi nije pomoglo. Svakojako mijenjanje hosts filea sam probao. I s tinyumbrela i sve druge savjete sam pokusao. Uvijek ta greska 3194 na ITunes. Nikako ne mogu staviti iOS 6.1.2 na Iphone 4. :-(

  Pitam se moze li se to napraviti bez iTunse-a, preko RedSn0w-a? Moze li pomoc?

 • Darko Tušek

  Pozdrav! Pokusavam staviti IOS7 i pomoglo mi je ovo vise mi ne prikazuje tu gresku.. Ali sad mi kaze da je nemoguce obnoviti iphone jer se poslužitelj za ažužiranje softvera nemože kontaktirati.. Sta bi to moglo biti?

 • Goran Veljo

  Nakon svega ovoga dolazi greška 3004 na Itunes….super..-.-

 • bruno

  meni je nemoguce napraviti ista uvijek ista greska sta god napravim,,,imam 6,1,3 ali kad spojim na tinnyumbrella i kliknem save shsh blobove izbaci mi da nemam nista od spremljenih shs blobova…inace imam iphone 3gs 05.16.08..kupljen u t com al je otkljucan od njih nakon isteka ugovora…htio sam napraviti thered jailbreak na snowbrezze…sve sam radio po uputama…dal je to sto nemam spremljene shsh blobove

 • Aleksandar Stjepanović

  Postovani meni se javlja greska 4014. Nikako da proguglam o cemu se radi. Kazu da bi mogao biti problem sa kablom, probao sam dva druga kabla i ne pomaze. Pomozite vi ako mozete.

  • barcaaa

   Postovani imam iphone 5 normalno sve radilo i prilikom update na IOS 8.1.2 izbaci mi gresku 4005,pokusavao nekoliko puta ali uvjek isto,mob je bio jailbrekovan,neznam o cemu se radi i zasto je ta greska i kako je popraviti,imam windows 8 na pc 64bit….molim pomozite…pozdrav

 • armin

  imao sam ovu gesku na iphone 3gs i pokusaovao sam rjesiti na navedeni nacin medjutim nije uspjevalo.malo surfanja po netu i nasao sam rjesenje koje je ucinkovito 100 posto. naime potrebno je preko redsnowa ubaciti shsh blubs u ipsw te takav putem itunesa ubaciti u tel.u sustini ipsw tad postane potpisan.metoda je provjerena a detaljnije informacije mozete naci na netu.pozz

  • BaNNe

   Daj link plssssss :( :(

 • Nino

  meni kaže da da poslužatelj za ažuriranje Iphone softwera ne može kontaktirati ili trenutno nije dostupan. pokušajte kasnije. ???

 • markan

  Meni isto kaze da poslužitelj za ažuriranje iphone softwera se nemože kontaktirati. sto da radim?

 • Nemanja

  jel postoji gresak na iphone 3g 16 gb error 008…?

 • fritaja

  imam iphone 4, preko noci se nesto desilo s njim i prikazivao je samo appleov logo…napravio sam restore u dfu mode na najnoviji ios i nakon toga iphone mi je dopustio izabrati jezik i drzavu,a poslije toga da trebam spojiti iphone na itunes,kada sam spojio iphone, itunes izbacuje poruku “There is a problem with your iPhone Please visit the Service Answer Center to find answers to all your questions about service options, warranty and other processes in your country.” jel postoji kakvo rjesenje ?

 • BaNNe

  ja imam iphone 3gs i sve sam uradio kako treba ali i dalje pise isti error whyyyyy?????