Tuesday, 22 September, 2020
Home >>> JailBreak >>> I0n1c prikazao iOS 7.1.1 jailbreak
5c-jailbreak-crop

I0n1c prikazao iOS 7.1.1 jailbreak

Ako i malo pratite jailbreak scenu onda znate da je Apple u iOS 7.1 i novijim firmware verijama pokrpao exploite korištene za evasi0n7 jailbreak. Trenutno ne postoji jailbreak za iOS 7.1, bar ne dostupan javnosti.

Winocm je jučer pokazao untethered jailbreak na svom iPhoneu 4 a i0n1c je na Twitter postao sliku svog iPhonea 5c, jailbreakanog na iOSu 7.1.1. Za one koji ne znaju, i0n1c je povučeni istražitelj sigurnosti sistema iz Njemačke koji je imao instrumentalnu ulogu za jailbreak alate u prošlosti. On kaže kako je iOS 7.1.1 jailbreak na svom 5c postigao pomoću jednog jedinog buga u kernelu, umjesto kombinacijom više exploita.

i0n1c-jailbreak

Ipak, iOS 8 je praktično iza ugla te sumnjam da možemo očekivati javnu dostupnost novog jailbreak alata za neki iOS 7 firmware. Pored toga, i0n1c je jailbreak zajednicu napustio davno pogođen licemjerjem i nepravednosti pojedinih članova i korisnika. Šanse da on izbaci jailbreak alat za javnost su jako mršave ali dobro je vidjeti da je još uvijek moguće doći do načina za jailbreakanje naših Apple ljubimaca.

  • Ninkovic Danko

    nema šta komentarisati dok se ne pojavi taj jailbrake