Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Cydia >>> iOS 10.1 jailbreak prikazan na videu
ios-10-1-1-jailbreak-demo-video-593x331

iOS 10.1 jailbreak prikazan na videu

Moramo priznati kako su dešavanja vezana za iOS 10 jailbreak prilično mršava. Ako izuzmemo osobni jailbreak koji nam je pokazao Luca Todesco, iOS haker i softverski inžinjer koji ispituje sigurnost sustava, nismo imali nekih naročitih vijesti do sada.

Još jedan iOS haker koji se odaziva na online ime @ijapija00 sada je pokazao jailbreak za iOS 10.1 na svom iPhone 7 Plus uređaju. Haker kaže kako je jailbreak baziran na jednom jedinom exploitu te kako ga smatra prilično stabilnim. To je prilično značajno iz razloga što iOS 10 koristi Apple KPP (kernel patch protection) nivo sigurnosti pa pogrešno implementiran jailbreak može debelo utjecati na stabilnost uređaja.

Poput ranije pomenutog Todesca, i @ijapija00 kaže kako je ovaj jailbreak razvio za svoje potrebe i kako bi izdavanje i održavanje jailbreaka za širu javnost bila prevelika obaveza i odgovornost za njega. U svakom slučaju drago nam je vidjeti da je jailbreak još uvijek moguć te se možemo nadati da će Pangu team ili neko drugi, treći ponuditi iOS 10 jailbreak u skorijoj budućnosti.