Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> iOS 4.2 vec jailbreakan preko Sn0wbreeze-a
ipad-ios-4-2

iOS 4.2 vec jailbreakan preko Sn0wbreeze-a

iH8sn0w programer koji stoji iza jailbreak alata Sn0wbreeze je poslao tweet i screenshot da je uspio da jailbreaka buduci iOS 4.2 na iPad-u. iOS 4.2 treba da izadje krajem 11 mjeseca za iPad i iPhone i ukljucuje nove funkcije kao multi tasking za iPad i bezicno printanje za iPhone i iPad. (vise o iOS 4.2).

Tweet: Yay! iPad 4.2 b3 jailbroken.

Nazalost mi jos uvijek cekamo da mu izadje snowbreeze  4.1 verziju za sve Apple aparate.  Snowbreeze je isti alat kao i Pwnage Tool samo za Windows operativni sistem.

Zadnja verzija Snowbreeze-a je 2.0.2.

Aparati koji se mogu jailbreak preko snOwbreeze-a 2.0.2 su:

  • iPhone 2G
  • iPhone 3G
  • iPhone 3G[S] (stari bootrom – znaci morate imati verziju koja je vec jailbrokena ali ne sa jajilbreakme.com ili Spirit Userland jajilbreakom posto ta dva update bootrom) Ako imate iPhone 3GS, staru ili novu verziju bolja vam je opcijaLimera1n Jailbreak. Takodjer ako imate iPhone 4 pratite ove instrukcije.
  • iPod Touch 1G
  • iPod Touch 2G

Update: Apple je izbacio iOS 4.2 GM (2.11.2010) koja je finalna verzija prije nego sto izadje iOS 4.2 ovog mjeseca. MuscleNerd je objavio da je i ova finalna verzija prije prave jailbreak-irana sa RedSn0w-om i da super radi na iPhone-u i iPad-u.

Ako niste sigurni koji jajilbreak da koristite pogledaj te nas post o kako izabrati jailbreak za iPhone.