Thursday, 17 October, 2019
Home >>> JailBreak >>> iOS 5.0.1 Tethered Jailbreak i prezervacija basebanda pomoću SnowBreezea 2.8b11
tethered-jailbreak

iOS 5.0.1 Tethered Jailbreak i prezervacija basebanda pomoću SnowBreezea 2.8b11

Alat koji pravi tethered jailbreak za većinu A4 iUređaja, te untethered jailbreak za verziju iPhone 3GS sa starim Boot Rom-om.

Ja obično ne pišem upute za tethered i semi tethered jailbreak (iz više razloga koje ću navesti ispod) ali budući da pravi jailbreak čekamo već više od dva mjeseca, na Facebooku i blogu dobivamo mnogo pitanja o ovom tethered jailbreaku te je vrijeme da objavimo ovaj tutorial kako bismo vam pomogli.

Problem kod iOS 5.0.1 tethered jailbreaka je to što svaki put kada vam se ugasi uređaj, morate da ga upalite preko računala prije nego ga ponovo možete koristiti. Postoji i semi-tethered opcija (koja je puno bolja i koju ćemo objasniti u ovom tutorijalu) koja vam omogućava da nastavite koristiti uređaj ali vam neće raditi ni jedan Cydia tweak/app niti Safari i Mail aplikacija dok ga ne priključite na računalo ali bar možete uspostaviti pozive i slati poruke. Više o tome ovdje.

Update: sada postoji untethered jailbreak za iOS 5.0.1. Ako ste vec napravili ovaj tethered jb mozete ga prebaciti na untethered putem Corona Cydia Tweaka.

Upozorenja:

Ovo je pro tutorial. Namijenjen je onima koji znaju što rade i koji su već jailbreakali iUređaje i ranije. Sve ostale molimo da dobro pročitaju popratne linkove i postove koji objašnjavaju koncepte potrebne za tethered jailbreak.

Ako ne znate što je tethered, untethered, semi tethered, baseband, old boot rom, SHSH blob, IPSW, unlock, iBooty itd, skuhajte si jaku kavicu prije nego počnete i pripremite se za edukaciju.

Svima ostalima će ovo biti poznati petnaest-minutni tutorial. Kao i uvijek, jailbreak radite na osobni rizik. Omizio.com nije odgovoran za probleme sa uređajem. Upozoreni ste!

 

Ovo je tethered jailbreak sa mogućnošću Semitethera za:

 • iPhone 3GS Novi Boot Rom
 • iPhone 4
 • iPod Touch 3G
 • iPod Touch 4
 • iPad 1

Razlika između tethered, untethered i semi tethered jailbreaka.

Što je Semitether i sa kojim se problemima možete susresti?

Ovo je untethered jailbreak za:

Ovo nije jailbreak za:

 • iPhone 4S
 • iPad 2

Prije nego počnemo, vrijedno je napomenuti da je ovo tutorial samo za iOS 5.0.1, odnosno najnoviju verziju iOS-a.

Ovaj Tutorial je za:

 • One koji žele sačuvati svoj postojeći baseband koji se može otključati putem novog UltraSn0wa 1.2.5.

Što je baseband i zašto je bitan?

 • Korisnike Gevey Sim Kartice
 • Također za one kojima samo treba jailbreak.

Upute: Windows Only

Što vam je potrebno:

SnowBreeze 2.8b11, kako i svaka verzija SnowBreezea, prezervira baseband. Dakle, zadržava stari baseband koji ste već imali.

Ovo je odlično ako vam treba unlock. Osim toga, popravljeni su problemi sa iBooks Appom, što znači da sada radi u jb modu. Popravljeni su i problemi sa lokacijskim uslugama na 06.15.00 iPad 1 basebandu, što će vam malo produžiti trajni vijek baterije.

Prije nego što počnemo, napravite backup! Uvijek Backup. Spremite kontakte, SMS i sve ostalo što će vam trebati. Ako nešto krene po zlu, uvijek možete napraviti normalan restore. A ako nemate backup, izgubit ćete sve informacije sa mobitela. Ako ste već na iOS 5 onda ste već vjerojatno počeli koristiti iCloud backup što znači da ne trebate raditi ništa drugo. Ako ne koristite iCloud backup, onda ne znam što čekate :)

Dosta prazne priče, idemo sa tutorijalom!

Korak 1: Otvorite Snowbreeze 2.8b11, kliknite OK te na plavu strelicu te pritisnite Browse i kliknite na iOS 5.0.1 IPSW  za vas uređaj. Snowbreeze će prepoznati uređaj. Kliknite još jednom na plavu strelicu.

 

Korak 2: Sada imate tri opcije.

Baseband Preservation Mode. Ovaj mode neće jailbreakati uređaj ali ga možete koristi ako zelite dignuti iUređaj na iOS 5.0.1 a pritome sačuvati postojeći baseband. To bi vam moglo pomoći sa budućim unlockom.

Simple Mode. Ovaj mode će vam jailbreakati (Tethered)  uređaj sa najpopularnijim opcijama kao Cydia, afc2 i SSH.

Expert Mode. Ovaj mode vam dozvoljava da dodate razne druge cydia aplikacije te da aktivirate (hactivate) iPhone ako koristite Gevey Sim na ilegalnoj mreži. U sljedećem koraku morate kliknuti na Cydia i Hactivate ako vam je to potrebno.

Mi ćemo koristiti simple mod. Kliknite na Simple te na plavu strelicu.

Korak 3: Sada će SnowBreeze napraviti custom IPSW koji ćete kasnije staviti na uređaj. Ovaj proces traje 10-ak minuta ovisno o brzini vašeg računala. Nakon što je sve gotovo, novopečena kopija iOS-a 5.0.1 će vam biti na desktopu. Ako ste spremili originalnu verziju na desktop, sklonite je negdje da se ne zabunite te ne ubacite originalni iOS 5.0.1 na uređaj. Kada sve završi, kliknite OK i pripremite se da stavite uređaj u DFU mode.

 

Korak 4: Kliknite OK i stavite uređaj u DFU mode.

 • Ugasite uređaj
 • Držite Home i Lock gumb u isto vrijeme 10 sekundi
 • Nakon toga pustite lock dugme i nastavite držati home dugme još desetak sekundi

Što je DFU mode? (upute i video na našem jeziku)

Uređaj je u DFU modu kada vam je zaslon potpuno crn kao da je ugašen, i Snowbreeze izbaci poruku i počne da pali iREB.

Korak 5: Pri sljedećem koraku  stavljate novopečeni custom firmware preko iTunesa na uređaj. Kada otvorite iTunes, dobit ćete poruku da je vaš uređaj u recovery modu i da ga morate restoreati.  Kliknite OK na poruku.

Pritisnite SHIFT+Restore te kliknite na novopečeni iOS 5.0.1 – Snowbreeze verzija. Dobit ćete još jednu poruku koja vas obavještava da će vam sve sa uređaja biti izbrisano i da će se uređaj restoreati na iOS 5.0.1. Nadam se da ste napravili backup. Inače, bye bye kontaktima, slikama i SMS porukama.

Restore traje 5-10 minuta, ovisno o brzini vašeg računala. Nakon toga, uređaj će biti restorean.

Normalno sa untethered jailbreakom, to bi bio kraj, međutim sa tether jailbreakom morate podići (boot) uređaj pomoću malog utility programa zvanog iBooty, inače će vam se uređaj samo nastaviti paliti i gasiti (takozvani invinite loop boot) ili neće raditi ni jedna aplikacija, ovisno o uređaju.

Booting sa iBooty

iBooty možete naći u folderu na Desktopu jer ga je Snowbreeze tamo stavio nakon što vam je napravio jailbreak. Zadržite ovaj program jer će vam odsad trebati svaki put kada vam se iUređaj ugasi.

Korak 1: Otvorite iBooty v2.3 i izaberite svoj uređaj u donjem desnom uglu i pritisnite “Start”

Korak 2: Pripremite se za DFU mode, te pratite brojač na iBootyu

 • Držite Home i Lock gumb u isto vrijeme 10 sekundi
 • Nakon toga pustite lock dugme i nastavite držati home dugme još desetak sekundi.

Korak 3: iBooty će uraditi svoje i uređaj će vam napokon pokazati setup zaslon.

Sada možete urediti svoj iUređaj prateći upute na zaslonu, te napraviti backup restore preko iTunesa ili iClouda kako biste vratili sve svoje podatke kao SMS, slike, Apps itd.

I, to bi bilo to!

Ne zaboravite da, ako vam se uređaj ugasi, kada ga upalite ponovo će otići u infinite boot loop dok ga ne pokrenete sa iBooty aplikacijom.

Ako želite još bolji jailbreak, instalirajte SemiTether i ne brinite o infinite boot loopu.

Nadam se da će vam sve proći kako treba, ali ako dobijete jednu od poznatih iTunes grešaka, pogledajte našu “iTunes Error” sekciju ili potražite rješenje problema pomoću naše nove Google tražilice na desnoj strani. Naravno, kao i uvijek komentari su dobrodošli te vam i tako možemo pomoći.

Update: sada postoji untethered jailbreak za iOS 5.0.1. Ako ste vec napravili ovaj tethered jb mozete ga prebaciti na untethered putem Corona Cydia Tweaka.

 

 

 • Havingot

  imam pitanje.. hoće li i u simple mode ostati sačuvan stari baseband? a evo, ipak postoji unlock za iphone 4 i 3gs, a pitanje je jel radi http://techbend.com/2011/12/02/ios-5-0-1-unlock-iphone-4-3gs-baseband-04-11-08-ultrasn0w/ ? :)

  • Darko_Omizio

   Kao i uvijek snowbreeze alat ostavlja isti baseband pa tako i u Simple modu… ;)

 • Pijani_zubo

  Nista novo ja imam na 3gs vec 2tjedna 5.0.1 jailbraik sa ovim procesom

 • Seriola

  Dobio ip4 sa os 4.0.2 koji nije nikad JB i nisu mu snimani SHSH. Što je trenutno najbolje napraviti s tim PSE ?? 

  • Pijani_zubo

   skini tiny umbrela i spremi ssh i preko ovog na ios5 digni i imas ssh da ga spustis a imas mozda i baseband koj se moze odkljucat ako je tako star iphone

   • Seriola

    Umbrella neće da mi spremi shsh, uspio sam samo izvaditi shsh za 4.0.2 sa ifaith. Baseband jest otključabilan ali nisam shvatio ima li koji način da jb 4.02  unthetered  ili je ostalo da kao sa bilo kojim drugim phoneom dignem na aktualni firmwer i napravim thet koji se može.. ???

 • Pakshu

  A za one koji hoće da otključaju iOS5.0.1 na 3Gs-u, iako nema oficijelnog Ultrasn0w-a, moguće je otključati, evo tutorial:

  http://www.howtoarena.com/unlock-iphone-3gs-ios-5-0-1/

 • Alteregoxy

  pozdrav

  zbunile su me sve ove informacije… gledao sam dosta toga i na yt-u kako jailbreakat iphone 4 sa iOS 5.0.1. i sad vidim da je ovdje nešto drukčije napisano… imam 5.0.1 verziju i htio bi jb-at svoj iphone 4… koja je razlika između redsnow-a i snowbreez-a? znači trenutno postoji samo semi-untethered verzija JB-a za iOS 5.0.1? kolko sam skužio, jedino as snowbreezom se može jb-at ios 5.0.1 a da se pritom ne učitava iOS 5 firmware?

  • Darko_Omizio

   Pozdrav,
   Ovako ako imas iOS 5.0.1 tada moras skinuti IPSW verziju sotwera od iOS 5.0 NE 5.0.1… Nakon sto skines IPSW otvoris Redsnow 0.9.9b8 te kliknes na Extras/Select IPSW i ubacis taj IPSW koji si prethodno skinuo. Zatim se vratis korak nazad i kliknes Jailbreak te nakon toga moras staviti iPhone u DFU mode i to je to…
   Kad si napravio JB, posto je to tethered verzija potrebno je bootat mob da bi radio.
   A to radis na nacin da isto otvoris Redsnow te kliknes na Extras i to ubacis pod Select IPSW taj koji si skinuo 5.0 i nakon toga ides na Just Boot i to je to… A za semi-tetherd slijedi upute u ovom tutorialu…
   Lp

   • Alteregoxy

    to sam skužio… a sa tom verzijom redsnowa dobijem tu jb tethered verziju s kojom ne mogu uopće samostalno rebootat iphone (ili mogu rebootat ali se ne mogu služit safarijem, mailom, i cydia aplikacijama – ili moram posebno napravit da dobijem tu tzv. semi tethered verziju? ) znači na temelju toga bi morao bootat preko redsnowa, al onda više ne bi imao 5.0.1 verziju nego 5.0?

    • Ako imas Mac probaj Ac1dSn0w novi alat. Tako mozes zadrzati IOS 5.0

 • Srdjan Jovic

  Da li ima nekih nagovjestaja da bi se uskoro mogao otkljucati iphone4, os 5.0, 4.11 firmware

  • Darko_Omizio

   Nazalost jos uvijek nema nikakvih najava… :(
   Cim bude biti cete na vrijeme obavjesteni!
   Lp

 • Zkc102

  pozdrav ekipa!
  ako podignem ip4 na ios5.0.1, da li mogu spustiti natrag na 4.3.3? (imam shsh spremljene)

 • Anonymous

  imam iphone 3gs iOS 5.0.1 old bootrom baseband 06.15.00 …da li da radim ovo da mogu otkljucati na svoju mrezu?hvala…ima li ko prijedlog sta uraditi da ga otkljucam na iOS 5 koji imam???hvala

 • Anonymous

  skinuo sam ovaj iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore
  ali kad pokusam uci na njega otvori mi se itunes
  sta da radim
  hvala

  • Ugasi ga :). Imas na pocetnoj strani iTunesa kada prikacis uredaj mali check box koji kaze” Open iTunes when device is connected” Iskljuci to.

 • maki

  pozz, imam iphone 3gs dobio ga od prijatelja iz njemačke, kad ga upalim
  pise mi da stavim valjanu karticu bez PIN koda i da se spojim na itunes.
  Na i tunes sam se spojio al nikakvog efekta. Može li kakva pomoć kako
  da mob proradi,.. hvala

 • Imam iphone 4, ios 5.0.1. i jailbrekao sam po ovim uputama.
  Sve radi uredno, čak bih rekao savršeno. Za sada mi ne treba bolji jailbreak.
  Prilikom jailbreaka susretao sam se sa greškom 3194, i nikako je nisam mogao riješiti. Radio sam po vašim uputama, a riješio sam problem tako da sam izbrisao u hostsu “74.208.105.171 gs.apple.com” pa ako neko ima isti problem neka proba i to.Jedini problemčić mi je što sada imam puno ikonica i nemogu premještati one iz sredine (npr. sa 3-4 “ekrana”), ustvari kad pritisnem na ikonicu pojavi se onaj x ali je nemogu nigdje odvući. To mi se događa samo u sredini, a ove sa kraja uspješno prebacujem.

 • Seo_sk

  dali se moze softver spusit sa 5.0.1 na nizi i kako jer mi nece da nade mrezu na 5.0.1 kad sam ga podigao a gevey kartice za to jos nema.

  • Darko_Omizio

   Spustanjem iOS-a neces nista postici jer ako si koristio Gevey sim adapter prije nego si napravio update iOS-a na 5.0.1 tad si vjerojatno podigao i baseband na 04.11.08 a Gevey ne radi na tome basebandu…

   • Seo_sk

    ma znam vec sam se raspitao ali kasno nisma mogao nigdje ga otkljucat tako da sam ga prodao i rijesio stvar ali sad imam drugi i nekad mi nece da otvori cidiy i winter board bijele su ikone neznam sta tu trebam da se to ne desava stalno

 • Žnj

  Ne radi mi Cydia nakon sto sam sve to napravio….Kad je upalim ona se ugasi…

  • Darko_Omizio

   Moraš ga bootat preko iBooty programa jer ako s radio JB to je tethered JB i svaki puta kad ti se mog reboota ili ugasi moraš ga bootat… Ili probaj napraviti samo respring…

   • Seo_sk

    pa da ugasi mi se cesto sta trenas skinut da to uradim preko ces inace sam preko alata redsn0w 0.9.10  radio Just boot tako pise i vrati mi u normalu i onda radi kako treba ali nekad naide da neda na cydiu opet ili se opet ugasi

   • Seo_sk

    sad sam skinuo ibooty program preko omizio stranice ali nece skinuo sam taj ibooty ali je krizan preko njega srta jel taj link nevalja ili

   • Seo_sk

    respring taj radim preko cega i kako da to rijesim da mi se ne gasi vise i ne bijele ikone da sve normalno radi

 • Codder

  Dobijam error 1600!!!