Monday, 16 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> iOS 6.1.3 mogao bi dobiti untethered jailbreak za starije uređaje
ios-6.1.3

iOS 6.1.3 mogao bi dobiti untethered jailbreak za starije uređaje

Jučer je Appleovski nastrojena blogosfera naišla na zanimljivu informaciju na Twitteru. iOS haker pod nadimkom winocm tvitnuo je kako je u posjedu koda koji može napraviti untether jailbreaka na iOSu 6.1.3.

Prije no što se pretjerano obradujete, ukoliko njegov rad i urodi plodom, ovo će važiti samo za starije uređaje koji su podložni GeoHotovom limera1n exploitu, dakle uređaji kao što su iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch 4G i slično. Ovi uređaji već imaju tethered jailbreak na iOS 6.1.3 a wincomov pronalazak bi samo untether za postojeći exploit eliminirajući tako potrebu da se ovi uređaji svaki put spajaju s računalom nakon restarta.

Koja je razlika između tethered i untethered jailbreaka?

Bile bi to odlične vijesti za sve one koji ne planiraju prelazak na iOS 7, iz bilo kojih razloga. Ipak, vlasnici iPhonea 4S, 5 i sličnih uređaja mogli bi biti razočarani a sam developer je izjavio kako cijela stvar (u ovom trenutku) jedva funkcionira i na GSM verziji iPhonea 4. Takođe je naveo kako pomenuti kod može koristiti samo sa iOSom 6.1.3 te da je apsolutno neupotrebljiv na iOSu 7.

Kao i uvijek, nastavit ćemo pratiti razvoj ove situacije te vas obavijestiti ukoliko dođe do zanimljivog razvoja priče. U međuvremenu, možete pregledati druge spomena vrijedne postove:

 • Maki

  Jailbreak sam imao na svim iphone uredjajima do sad, i kako sam na 4S instalirao 6.1.3. Tek sam tad shvetio da tek sad imam pravi iphone koji radi kao Swiss clock ! Ne želim više nikad jailbreak, jer to je samo mučenje uređaja, i od njega pravi Frankensteina, jailbreak je shit !

  • Alen

   Upravo takvo iskustvo imama i ja.

 • Ivan

  Iphone 3gs iOS 6.1.3, untethered jailbreak već ima, preko redsn0w-a ali samo stari bootrom. Jailbreak na 3 iPhona imam, telefoni tek sad rade čudesno…

  • Miki

   Mozes mi dati link za instrukcije za jaibreak na iPhone 3GS

 • sila

  jedva cekam…

 • Nebojsa

  Imam iphone 4, zakljucan, na kome mi je prijatelj digao 6.1.3 i sad mi je tel beskoristan. Zna li neko sta bi trebalo da uradim? Hvala !