Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> iOS 6 Jailbreak (tethered) i instalacija Cydia-e
jailbreak ios6 cydia installation

iOS 6 Jailbreak (tethered) i instalacija Cydia-e

Nekoliko dana nakon izlaska prve beta inačice iOS-a 6, developer i haker Musclenerd objavio je i prvi tethered jailbreak za ovaj iOS. Ako ste jedan od onih koji žele istraživati novu inačicu operativnog sustava za iUređaje. U tutorialu koji slijedi možete vidjeti kako napraviti jailbreak, te instalirati Cydiu.

Prije nego sto pocnete ovdje mozete vidjeti kako instalirati iOS 6 Beta 1 potpuno besplatno!

Sada će netko vjerovatno pomisliti da ne znam što pišem, jer sam jailbreak je ubacivanje Cydia-e u iUređaj. Bilo je tako do sada! Naime o čemu se radi, ova inačica iOS 6 prvenstveno je predviđena za developere aplikacija. Kako bi mogli uskladiti svoje aplikacije sa konačnom inačicom koja će na jesen biti dostupna svim korisnicima iUređaja. Jailbreak iOS 6, korisniku će omogućiti samo podršku za SSH i afc2. Musclenerd  također je naglasio da je ovaj Jailbreak predviđen za programere Jailbreak aplikacija, te da zbog toga nema opciju instaliranja Cydia-e.

Cydia-iOS-6-Screenshot

No, nedugo za tim na internetu se pojavio tutorial za instalaciju Cydia-e na iOS 6. Sve ovo zvuči dosta primamljivo, za ogrezle korisnike iUređaja. Te za sve one koji vole eksperimentirati.  Jay Freeman (saurik) tvorac Cydia-e, vidno razočaran ostavio je komentar, odmah nakon objave tutoriala za instalaciju Cydia-e na iOS 6,

From the perspective of many of the community developers, this is very disappointing, and it is exceptionally so that WyndWarrior (in particular) did this without getting on IRC and asking any questions before deciding to post this build publicly…

Ko voli neka izvoli, ali svakako prije nego sto pocnete pogledajte upute kako podici iPhone na iOS 6 beta 1 potpuno besplatno.

UPOZORENJE!

Ako niste sigurni kako koristiti ovaj Jailbreak, ne bi bilo preporučljivo, da ga uopće pokušavate napraviti. Jailbreak će vam omogućiti korištenje SSH ili afc2. Ovaj Jailbreak je namijenjen iskusnim korisnicima i developerima, koji znaju što rade.

 

Što je potrebno za ovaj Jailbreak

Uređaji koji su podržani:

 • iPod touch 4G
 • iPhone3GS
 • iPhone4 (GSM)
 • iPhone4 (CDMA)

 

Korak 1: Otvorite Redsn0w i odaberite “Extras”

Korak 2: Odaberite “Select IPSW”

Korak 3: Pronađite  iOS 6 beta IPSW na vašem računalu, te kliknite otvoriti (eng. Open)

Korak 4: Idite natrag na početni zaslon i kliknite “Jailbreak”

Korak 5: Slijedite uputsva na zaslonu, zatim pričekajte da se završi Jailbreak vašeg i Uređaja

Korak 6: Idite natrag na “Extras” zaslon i odaberite “Just Boot”

Korak 7: Ponovo slijedite upute sa zaslona i pričekajte da se vaš iUređaj resetira.

 

KAKO INSTALIRATI CYDIA NA iOS 6 BETA 1

Nakon što ste uradili Jailbreak kako je gore u tekstu objašnjeno, potrebno je sljedeće:

Korak 2: SSH u vaš iUređaj (morate biti spojeni na lokalnu WiFi mrežu). Koji SSH alat koristiti? WinSCP je sasvim dovoljan. Za više detalja kliknite ovdje.

Korak 3: Izvršiti sljedeću naredbu putem SSH alata (copy and paste): wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://wyndrepo.googlecode.com/files/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

Korak 4: Vaš uređaj će se nakon potvrde naredbe respring-ati, odmah nakon toga Cydia bi trebala biti vidljiva na zaslonu vašeg iUređaja. Pokrenite Cydia-u, koja će pokrenuti pripremanje sistemskih fajlova (eng. Preparing Filesystem). Nakon toga vaš iUređaj će se ponovo respring-ati.

Korak 5: Sada možete koristiti Cydia-u, te pokrenuti instaliranje aplikacija i tweakova putem Cydia-e. Budite oprezni jer većina aplikacije i tweakova nije ažurirana sa iOS 6. Naravno broj aplikacija, koje podržavaju iOS 6  će se svakodnevno povećavati.

Još jedan put ću vas uopzoriti da ne krećete na ovo putovanje, ako niste dorasli. Svi oni koji se misle da jesu, a sigurno ih ima. Njih bi zamolio da ostave komentar, kako je sve skupa prošlo, te koji su utisci i opažanja, prilikom pokretanja Cydia-e.

 

 • anon

  Zna li se kad će izaći untethered jailbreak?

 • alex

  imam problem sa cidiom instalirao sam sve i uardio kako treba ali nece da mi se otvori i da startuje

 • ado

  kada pokrenem redsnow , redsn0w has stopped working… nemogu nikako nastaviti sa redsnow i jailbreak… pokušao sam proces CPU 1 kroz task manager, ali na žalost ništa…. odbija me… pomozite hoću cyndiu na svom i phone 4, jer sam je imao na ranijim IOS..

  • Probaj, right click start as admin. Ako imas Windows XP poznato je da se RedSno0w rusi na win xp. Ako ti ne uspije probaj drugi PC>