Saturday, 21 May, 2022
Home >>> JailBreak >>> iOS 7.1 beta 4 je uništila evasi0n7 jailbreak?
iOS-7-Cydia

iOS 7.1 beta 4 je uništila evasi0n7 jailbreak?

Tačno prije mjesec dana izašao je evasion7, najkontroverzniji jailbreak do sada koji je sa sobom povukao mnoga pitanja i nespremnom uhvatio cijelu jailbreak zajednicu. Ovih dana je Apple registrovanim developerima proslijedio četvrtu beta verziju iOSa 7.1 a sada se čini kako će pokvariti račune kako jailbreakerima, tako i developerima jer bi mogla zatvoriti exploite neophodne za funkcioniranje jailbreaka.

Niko ne zna za sigurno da li će se to desiti ili ne. Evad3rs, sasvim logično, ne žele ni da potvrde ni opovrgnu glasine o pokrpanim exploitima jer to ne može pomoći nikome do samom Appleu.

iH8sn0w se i sam bacio na češljanje novog beta firmwarea i on smatra da će bar jedan bitan dio novog jailbreaka biti pokvaren u iOSu 7.1.

 

Na Twitteru se oglasio i jailbreak developer CoolStar koji misli da situacija ipak nije toliko alarmantna.

 

Službenih potvrda, dakle, nema. Živa rasprava koja se trenutno vodi između korisnika i developera neće značiti ništa dok u ožujku ne vidimo gotovu, javnu verziju iOSa 7.1 kada ćemo konačno znati na čemu smo.

 • DH

  “dok u ožujku ne vidimo gotovu, javnu verziju iOSa 7.1″ Ako nije problem molim vas da mi odgovorite na pitanje. Di ste došli do informacije da će tek u ožujku biti dostupna javna verzija ios 7.1?

  • Drazen Kisic

   Informacija nije službena ali u zajednici vlada generalni konsenzus da će se iOS 7.1 pojaviti tada.

   • DH

    Čitao sam prvo da je predviđen za prvi mjesec, pa onda za drugi, a sad sam prvi put čuo da će tek u trećem izaći… hmm, vidjet ćemo…

 • Abdul Ebaji

  Sta je sa iOs7.0.5, kad bi evasion trebao izbaciti update da se i oni mogu jailbreakat ?

 • evivamne

  Ma briga me kad će izaći, ne vidim ničeg vrijednog gubljenja Jb-a.