Friday, 22 October, 2021
Home >>> JailBreak >>> iOS 9.1 jailbreak moguć pomoću novog Pangu alata!
pangu-jailbreak-9.1

iOS 9.1 jailbreak moguć pomoću novog Pangu alata!

Bez ikakvih prethodnih najava Pangu team je sinoć izbacio jailbreak za iOS 9.1! Pangu jailbreak alat je dostupan kako za Windows (verzija 1.3.0), tako i za Mac OS X (verzija 1.1.0).

Pangu team naglašava kako je jailbreak bio moguć zbog buga u kernelu, a isti bug je pokrpan u iOS 9.2 pa je taj firmware i dalje nemoguće jailbreakati. Nova Pangu inačica trenutno je kompatibilna samo sa 64-bitnim iOS uređajima:

 • iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
 • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro

Proces jailbreakanja je istovjetan kao i na drugim inačicama Pangu alata u prošlosti te detaljne upute možete naći ovdje. S obzirom da nemamo neki iUređaj sa iOS 9.1 firmwareom ovaj alat nismo mogli ni testirati. Preuzeti ga možete sa njihove službene stranice. Na ovom linku možete pročitati upute za stariju inačicu koja je jailbreakala iOS 9.0, iOS 9.0.1 i iOS 9.0.2.

Update: Ako naletite na probleme pri jailbreaku ovdje možete naći upute kako ih popraviti.

Iako se poklonjenom konju ne gleda u zube teško je ne postaviti pitanje koliko je ovaj jailbreak relevantan u ovom momentu. Apple ne potpisuje iOS 9.1 još od prosinca. Svi zainteresirani za jailbreak se drže iOS 9.0.2 ili ranijih inačica, ili su (na žalost) već nadogradili svoje uređaje na iOS 9.2 ili 9.2.1 a svi znamo kako downgrade nije moguć. Obradovat će mu se oni koji su iz nekog razloga ostali na iOS 9.1 a nama ostalima je drago vidjet da je Pangu team i dalje aktivan. Hvala im na tome!

Update: Ovdje možete naći listu jailbreak tweakova koji već rade s iOS 9.1 jailbreakom.

 • quarnara

  Čemu taj jailbreak? Ako hoćeš nestabilan i otvoren OS kupiš Android!

 • iOS

  Da li ima za iOS 9.2.1?

 • Tony

  Iphone 6s, proslo bez ikakvih problema u nepunih 5 minuta. Radi super. Nije mi trazilo nikakav accesss za Photo by the way. Jebenica :)