Sunday, 16 January, 2022
Home >>> JailBreak >>> iOS 9 untethered jailbreak prikazan na videu
iOS-9-jailbreak

iOS 9 untethered jailbreak prikazan na videu

Najnovija inačica Appleovog operativnog sustava za mobilne uređaje stiže nam idućeg tjedna. Nakon glasina koje su sugerisale da će nova iOS generacija biti gotovo nemoguća za jailbreakati pitanje koje je na umu svim članovima zajednice je upravo to, da li će se iOS 9 moći jailbreakati?

Potvrdan odgovor dobili smo mnogo ranije no što smo očekivali. iH8sn0w, jedan od najcjenjenijih jailbreak developera demonstrirao je untethered jailbreak iOSa 9 na svom iPhoneu 5. Na videu je demonstrirano Verbose bootanje sistema, promijenjeni boot logo, umetanje koda i, naravno, Cydia. Firmware koji je jailbreakan na ovom iPhoneu je iOS 9 GM, dakle Golden Master koji se neće razlikovati od inačice koju ćemo svi dobiti 16.9.

Iako na ovakve uratke gledamo sa dozom skepse, činjenica da iza ovog videa stoji iH8sn0w sa svojom reputacijom osigurava nam da je riječ o pravoj stvari. Naravno, ovo je tek početak koji dokazuje da iOS 9 nije toliko neprobojan kako se u početku mislilo. Kad bi mogli dobiti službeni jailbreak alat za novi firmware ostaje da vidimo.

  • Darko

    Ima kakvih novosti o JB iOsa 9

    I apple tva 3?

    • Nayk McNulty

      Šta se tiče ATV3 jailbreak world je odustao od toga jos prije 2 godine, tako da sigurno nece ni biti, a ios 9 na iuređajima mogao bi kroz mjesec dva